Chtěli byste „golfa v plusu“?

Golf Sportsvan Concept

Golf Sportsvan Concept Zdroj: Volkswagen

Golf Sportsvan Concept
Golf Sportsvan Concept
Golf Sportsvan Concept
Golf Sportsvan Concept
4
Fotogalerie
Značka Volkswagen předběžně představuje studii Golf Sportsvan Concept. Není ale pochyb o tom, že jde již o prakticky sériové provedení nové generace modelu Golf Plus.

Model Volkswagen Golf Plus se v současnosti prodává ve verzi představené v roce 2008 na autosalonu v Boloni a odvozené ze standardní verze Golf VI. Ovšem doslova za rohem již čeká jeho nová generace, která bude plnit stejný úkol jako dosavadní řady Golf Plus: rozšířit nabídku Golfů o praktičtěji střiženou, ovšem technicky a stylisticky prakticky identickou variantu.

Ve Frankfurtu se představí studie Volkswagen Golf Sportsvan Concept, jež je v duchu tradice značky Volkswagen již prakticky hotovou verzí sériového provedení. Sportsvan (původ tohoto označení je trochu zvláštní, vždyť je to standardní kompaktní minivan…) má být o 134 mm delší než stávající Golf Plus a o 83 mm delší než aktuální Volkswagen Golf VII.

Oproti Golfu VII je tento „takřka hotový“ Golf Plus o 126 mm vyšší a o 8 mm širší, ba co víc, stojí také na podvozku MQB s rozvorem náprav prodlouženým o 48 mm, což by dohromady mělo lépe vyhovět těm, kteří od svého Golfu očekávají především objemný interiér. A když už jsme u objemu: Golf Plus VII (pardon, Golf Sportsvan) pojme v základním uspořádání 498 l zavazadel, což je o nějakých 74 l více než u toho dosavadního.

Konstruktéři kladli důraz také na variabilitu interiéru, jak ostatně zvyklosti v tomto segmentu kážou. I přiložené snímky konceptu napovídají, že novinka bude mít zadní sedadla dělená v poměru 40:60, navíc je bude možno podélně posouvat v rozmezí 180 mm pro úpravu poměru prostoru pro zavazadla a na zadních sedadlech. Opěradlo řidičova sedadla lze sklopit na sedák, čímž uvnitř vozu vznikne prostor schopný přepravovat předměty dlouhé až 2 484 mm.

Golf Sportsvan ConceptGolf Sportsvan Concept | VolkswagenAuto by mělo mělo lépe vyhovět těm, kteří od Golfu očekávají především objemný interiér

Nabídka motorů bude povětšině kopírovat výchozí Golf VII a zákazníci se mohou těšit také na celou řadu moderních komfortních a bezpečnostních soustav včetně adaptivního tempomatu, hlídání mrtvých úhlů zrcátek či samočinného brzdění ve městě. Kompletní premiéra tohoto modelu je naplánována na nadcházející autosalon ve Frankfurtu.

AutoRevue.cz