Dacia Dokker: nový pracant v detailech

Dacia Dokker

Dacia Dokker Zdroj: Autorevue.cz

Dacia Dokker
Dacia Dokker
Dacia Dokker
Dacia Dokker
4
Fotogalerie
Značka Dacia uvolnila nové informace a spoustu obrázků ke svému novému užitkovému modelu Dokker.

Novou modelovou řadu rumunské automobilky Dacia, patřící do portfolia koncernu Renault, jsme vám představili již v květnu, nicméně teprve nyní se můžete na novinku podívat hned z 80 různých pohledů. Je třeba připomenout, že po technické stránce vychází z aktuální generace užitkového modelu Renault Kangoo.

To však zřejmě není až tak špatný základ, když prakticky stejný vůz prodávají stuttgartští coby Mercedes-Benz Citan. Nová Dacia Dokker kombinuje vlivy velkoprostorového a spíše na přepravu osob zaměřeného typu Dacia Lodgy a prodávat se bude jako pětimístné provedení Dacia Dokker a jako dvoumístná verze s plechovými bočnicemi a označením Dacia Dokker Van.

Novinka sdílí s typem Lodgy tvarování přední části karoserie s protaženými sdruženými světlomety a rozměrnou maskou chladiče, nicméně prostor pro náklad je po vzoru Renaultu Kangoo přístupný svisle dělenými dvoudílnými vraty namísto výklopné zádi u Dacie Lodgy. Dokker je 4 360 mm dlouhý, 1 750 mm široký a 1 810 mm vysoký, takže v porovnání s typem Lodgy je kratší a vyšší.

V závislosti na provedení nabízí karoserie využitelný objem až 3 300 l a provedení interiéru působí poměrně spartánským dojmem. Nicméně ve vyšších výbavových stupních se můžete těšit i na multimediální systém a chromované dekorace. O pohon se postarají vznětové čtyřválce 1,5 dCi s výkonem 75, nebo 90 koní (55, resp. 66 kW) a točivým momentem 180 a 200 Nm, a zážehové jednotky 1,6 MPi o výkonu 82 koní (61 kW)/134 Nm a 1,2 TCE 115 koní (84 kW)/ 190 Nm.