Daramis se stal majitelem projektu Zelené Město v Praze

Daramis Group koupila druhou etapu rezidenčního projektu Zelené Město v Praze 9 na Jarově. Předpokládaný termín zahájení výstavby je na jaře příštího roku, dokončení projektu v roce 2015, oznámil Daramis.

Druhá etapa Zeleného Města nabídne celkem 13 bytových domů s byty 2+kk až 4+kk. Vzhledem k preferencím zákazníků bude většina bytů velikosti 2+kk a 3+kk. Začátkem listopadu bude zahájen prodej bytů v prvních čtyřech bytových domech, v kterých bude celkem 92 bytů. Průměrná cena za m2 je 50 tisíc Kč bez DPH. „Byty v první etapě projektu jsou již z 95 % vyprodány, což svědčí o úspěchu Zeleného Města a jeho potenciálu do budoucna. Kombinace ověřené rezidenční lokality s veškerou občanskou vybaveností a kvalitním dopravním spojením je plně v souladu s našimi požadavky na koupi nových rezidenčních projektů. Věříme, že stejně jako 1. etapa Zeleného Města si i byty v druhé etapě brzy najdou spokojené majitele,“ říká generální ředitel Daramis Group Yariv Ronen.

Zelené Město se nachází v části pražského Žižkova zvané Jarov. Architekti z Casua bytové domy zakomponovali do svažitého údolí tak, aby se samy staly součástí okolních zelených ploch. V docházkové blízkosti je konečná tramvají, které jsou v centru města za 20 minut. Autobusy spojují oblast se stanicí metra Vysočanská. V blízkosti křižovatky Jarov se nacházejí dva obchodní řetězce, v lokalitě jsou také školy, školky, zdravotnické zařízení a sportoviště. V samotném areálu Zeleného Města mohou jeho obyvatelé využít dětské hřiště, nedaleko je i ovocný sad. V roce 2010 byl projekt oceněn v renomované soutěži „Nejlepší z realit – Best of Realty“, kde získal hlavní cenu v kategorii rezidenčních projektů.

Společnost Daramis Group byla založena v roce 2000. Od té doby firma dokončila v různých pražských lokalitách kolem 700 bytů, například v projektech River Lofts, Tulipán, Nad Vltavským údolím. V současné době realizuje projekty v Praze a Brně, ve výstavbě jsou Sedmikráska v Praze 9 a Nad Motolským Hájem v Praze 5. Mezi nejnovější akvizice společnosti patří kancelářské centrum 4D Kodaňská Office Center v Praze 10 a Šárka Business Park v Praze 6. Nedávno společnost koupila také rezidenční projekt Tulipa Vokovice v Praze 6.