Děti zasadily Pohádkovník

Bělotínské děti spaly v knihovně. Večer ještě zasadily se starostou Eduardem Kavalou Pohádkovník a strom nazdobily.

V pátek 26. března v podvečer se sešlo devět bělotínských dětí v místní knihovně, aby zde strávily naši historicky první „Noc s Andersenem“. Poté, co se děti zabydlely, jsme si objasnili proč a hlavně na čí počest se tato noc slaví a také odkud tento nápad přišel.

V blízkosti školy děti s panem starostou Eduardem Kavalou zasadily strom Pohádkovník, který si ozdobily stužkami. Dále se vydaly dobrodružnou literární stezkou, při které hledaly lístečky s pohádkovými otázkami.

Po setmění ozdobily děti Pohádkovník i pro naši knihovnu, a to papírovými ozdobami, které zde vytvořily. Děti si ještě barvičkami na textil ozdobily trička a v devět večer na ně již čekalo překvapení v podobě čtení pohádek v podání pana starosty a paní Boženky Rovenské, bývalé učitelky.

Někteří spáči se tak bedlivě zaposlouchali do Cínového vojáčka a Ošklivého káčátka, až usnuli. Do pozdních nočních hodin si ještě některé děti vybarvovaly mandaly, jiné chatovaly s dalšími nocležníky v knihovnách z jiných koutů země, ale hlavně jsme si u toho všichni užili spoustu legrace.

O půlnoci jsme bouchli „rychlé špunty“ na oslavu naši první společné pohádkové noci.
Ráno, když děti vstaly, dostaly drobné dárky na památku. Zrekapitulovali jsme předešlou noc a rozloučili se s přáním a odhodláním, že se sejdeme opět za rok při příští Noci s Andersenem.