Devět mužů pro Vancouver

O Kladně je znovu pořádně slyšet. Na olympijském hokejovém turnaji je totiž devět hokejistů, kteří někdy oblékli kladenský dres.

Jaromír Jágr, Tomáš Vokoun, Tomáš Kaberle a Tomáš Plekanec. Ti by měli patřit mezi největší hvězdy turnaje ve Vancouveru. Kované kladeňáky doplní dalších pět hráčů, kteří v minulosti oblékli tento dres buď v extralize nebo v juniorských soutěžích. V historii československého ani českého hokeje podobných hráčů na olympiádě nikdy víc v jednom týmu nehrálo!
„Na olympiádě nejvíc přeji Vokounovi, protože u brankáře všechny úspěchy i průšvihy začínají. S vynikajícím gólmanem už dopředu vedete jedna nula,“ říká bývalý hráč Kladna Jaroslav Vinš.
Vokounovi bude na turnaji krýt záda další kladenský rodák Ondřej Pavelec. Mezi benjamínky reprezentace rovněž patří David Krejčí. Hráč bostonských Medvědů v NHL prošel v Kladně pouze juniorkou. „O Davidovi vůbec nevím, že někdy za Kladno hrál,“ uvedl obránce Kladna a olympijský vítěz z Nagana Libor Procházka. Zbytek „kladenské party“ na hrách tvoří Patrik Eliáš, Milan Michálek a Marek Židlický. Do sestavy reprezentačního trenéra Vladimíra Růžičky se přitom už nevešli další kladenští rodáci Michael Frolík či velká naděje NHL Jakub Voráček. O něm dlouho odborníci spekulovali, že ho trenér vyřadil úmyslně. Oba navíc mají letos v nejlepší soutěži světa vynikající sezonu. „Škoda, že Růžička nemá Kladenské víc v oblibě,“ myslí si Procházka.