Diváci si vybrali Úžasnou svatbu

Ze tří komedií nabízených Moravským divadlem vyhrála ta o následcích jednoho loučení se svobodou.

Návštěvníci Moravského divadla dostali znovu možnost vybrat si do repertoáru činoherní inscenaci podle svého gusta. Zatímco vloni měli k dispozici tři dramatické tituly, tentokrát si vybírali z komedií. Z her Klíčovou dírkou, A je to v pytli! a Úžasná svatba nakonec zvítězila poslední jmenovaná.
„Titul na přání je vlastně takový bonus pro naše abonenty, kteří takto mohou ovlivnit repertoár. Počet hlasujících byl přibližně stejný jako vloni, Úžasná svatba nakonec zvítězila nad favorizovanou komedií A je to v pytli!,“ prozradil vedoucí obchodního oddělení olomouckého divadla Jan Žůrek.

Legračně i vážně

Svižná situační komedie britského herce a dramatika Robina Hawdona pojednává o tom, co všechno se může stát, když se mladý sympatický muž v den své svatby probudí v hotelovém apartmá vedle krásné, ale zcela neznámé dívky. „Rozhodně nejde o bulvární komedii, kde se jen přechází z pokoje do pokoje a práská dveřmi. Nechybí v ní i zvážnění a zamyšlení se nad komplikovaností mezilidských vztahů,“ popsal dramaturg Miroslav Ondra.

Režijní osobnost

Vedení činohry oslovilo k realizaci inscenace specialistu na žánr Milana Schejbala. „Chtěli jsme olomouckému publiku představit skutečnou režijní osobnost. Milan má bohaté zkušenosti z působení v Divadle ABC a příbramském Divadle Antonína Dvořáka,“ zhodnotil Ondra.
„Komedie mám rád odjakživa, je to taková moje úchylka,“ přiznal se Schejbal, který v minulosti nastudoval takové klasické tituly jako Limonádový Joe, Slaměný klobouk nebo Rozmarné léto. Nová inscenace bude rovněž přehlídkou nových členů činoherního souboru. V hlavních rolích se představí Tereza Richterová, Ondřej Jiráček a Erika Kunc.
Tradici činoherních titulů na přání chce dosavadní vedení olomoucké činohry zachovat i v příští sezoně. „Diváci si budou vybírat mezi třemi dramatizacemi děl slavného spisovatele Terryho Pratchetta,“ sdělil Ondra.