Divadlo nabídne dva muzikály

Horácké divadlo vsadí v další sezoně opět na zábavu.

Herci Horáckého divadla si sice ještě užívají prázdnin, plán na příští, jubilejní sedmdesátou sezonu už je ale připraven. Divadlo bude pokračovat ve spíše odlehčeném duchu. Zařadilo hlavně komedie a muzikály. Ty se budou hrát dva – My Fair Lady a Balada pro banditu. Právě muzikál s názvem Donaha!, který měl derniéru začátkem června, zlomil rekordy v návštěvnosti. Udržel se v repertoáru dva a půl roku a měl dvaašedesát repríz. „Dramaturgie vychází vstříc touze diváků bavit se,“ uvedl ředitel divadla Josef Fila. Přístupný program zajišťuje divadlu plné hlediště i přes trvající ekonomickou krizi.
Muzikál My Fair Lady je přímo pohádkovým příběhem o tom, jak chudá dívka přišla ke štěstí. Písně Miloše Štědroně z Balady pro banditu jsou pak ještě známější než ty z amerických muzikálů. V létě znějí od nejednoho táboráku. Sedmdesátá sezona bude podle ředitele Fily vůbec ve znamení sedmiček. V repertoáru bude sedm představení. „V sedmé, bonusové hře hrají dvě z rolí dva sedmdesátníci, herci Eva Kaplerová a Zdeněk
Dryšl,“ upřesnil Fila.
Jedna hra je na říjen připravena i pro příznivce historického dramatu: Čarodějky ze Salemu od Arthura Millera. Je napsaná podle skutečných událostí, honu na čarodějnice v americkém Salemu, a stala se předlohou pro film s Winonou Ryder.
Horácké divadlo patří mezi deset kulturních institucí kraje Vysočina. Ten na ně sází i jako na lákadla pro turisty. „Nejsou u nás lázně nebo vysoké hory, proto chceme návštěvníky přitáhnout na kulturu,“ uvedl krajský radní Tomáš Škaryd.

plán příští sezony horáckého divadla

Komedie omylů premiéra 5. září
Čarodějky ze Salemu 17. října
My Fair Lady 12. prosince
To byla ale noc 30. ledna
Balada pro banditu 27. března
Obsluhoval jsem anglického krále 15. května
Tatínku, ubohý tatínku bonusová hra