Do Česka míří čínské mobily THL, jejich prodejce chce expandovat do Evropy

Prodejna mobilů THL v Číně

Prodejna mobilů THL v Číně Zdroj: THL

Čínský výrobce mobilních telefonů THL vstoupil na trh v České republice. Bude jej zastupovat firma Lion Mobile, která plánuje expanzi i do dalších zemí. Podobně začala v tuzemsku prostřednictvím Lion Mobile před třemi lety působit další čínská značka Xiaomi.

THL patří v Číně mezi tradiční výrobce, mobilní telefony vyrábí 12 let. „Je pro nás pocta, že si nás společnost THL vybrala jako výhradního partnera pro svou nastávající expanzi do Evropy. S THL nyní začínáme v České republice, v budoucnu však chceme rozšířit působnost i na další trhy v zemích střední a východní Evropy a také některé západoevropské trhy,“ uvedl ředitel Lion Mobile Jiří Opletal.

Nabídka THL zahrnuje jak vysoce výkonné mobily pro profesionály, tak i nenáročná zařízení pro začínající uživatele. Výhodou má být především nižší cena proti zavedeným značkám.

Nová čínská vlna

V souvislosti se vstupem THL nebo Xiaomi se hovoří o příchodu tzv. nové vlny čínských výrobců. Vedle toho jsou v Česku k dostání i mobily dalšího čínského výrobce ZTE, které prodává Vodafone pod svou značkou, nebo přístroje od dodavatele infrastruktury Huawei.

Lion Mobile bude pro telefony THL zajišťovat komplexní zákaznický servis včetně online a telefonické podpory a autorizovaného záručního i pozáručního servisu. Jako servisní organizace bude fungovat pro všechny přístroje THL, které budou dovezeny do Evropy v rámci oficiální distribuce.

Do Česka míří i britská značka Kazam

Dnes také oznámila vstup na český trh britská značka mobilů Kazam. Firma sází hlavně na cenově dostupné chytré telefony, ke kterým nabízí službu bezplatné výměny rozbitého displeje v prvním roce od koupi zařízení. Výhradním dovozcem a distributorem Kazam v České republice je společnost 2P Commercial Agency.