Do Olomouce přijede britská skupina Jethro Tull

Jethro Tull

Jethro Tull Zdroj: Profimedia.cz

Do Olomouce zamíří v sobotu 14. června legendární britská skupina Jethro Tull. Stane se hlavní hvězdou letošního ročníku Bounty Rock Cafe Open Air v areálu Korunní pevnůstky.

Kromě britských hudebníků se mohou návštěvníci těšit i na Dana Bártu s kapelou Alice či Hudbu Praha. Pořadatelům se pro festival podařilo získat také Supergroup.cz, v níž se sešli přední tuzemští hudebníci.

„Kapacita koncertu je 10.000 lidí a lístky jsou stále k dostání,“ řekl dnes ČTK organizátor festivalu Dušan Neumann.

Bounty Rock Cafe Open Air 2014 začne v areálu pevnůstky příští sobotu v 13:00. Zahájí jej olomoucká supergroup, složená z lektorů Olomouckého hudebního institutu. Mezi nimi nebudou chybět zpěvák Adam B. Sychrow, baskytarista Lukáš Mareček, bubeník Martin Svoboda či klávesista Filip Tailor.

Před hlavním koncertem Jethro Tull bude mít prostor Supergroup.cz, v níž se sešli hudebníci Michal Pavlíček, Kamil Střihavka, Miloš Meier, Vladimír Guma Kulhánek, Roman Dragoun a Jan Hrubý. Na festivalu budou mít jednu ze svých zastávek během svého turné. „Supergroup.cz hrají domácí klasiku od skupin Stromboli, Progres 2, Futurum a ETC. Česká rocková špička nabídne též skladby z repertoáru Free, Deep Purple, AC/DC či Led Zeppelin,“ doplnil Neumann.

Krajské město Olomouc přivítá během příštích dnů i další světové hvězdy. V červenci se zde například objeví na festivalu flamenka a španělské kultury Colores Flamencos fenomenální španělská tanečnice Karime Amaya, která v České republice vystoupí vůbec poprvé. Na začátku července vystoupí ve městě během Olomouckých kulturních prázdnin americká zpěvačka a hudebnice Dana Fuchs.