Do Prahy se vrátí zpěvák Ramazzotti, nabídne hity i nové album

Eros Ramazzotti

Eros Ramazzotti Zdroj: Profimedia.cz

Italský zpěvák, kytarista a producent Eros Ramazzotti vystoupí 30. října příštího roku v pražské O2 areně. Do Prahy se vrátí po dvou letech, loni se v O2 areně představil v rámci koncertní série Noi Tour.

Předprodej vstupenek v cenách od 990 do 1790 korun bude zahájen 18. prosince. „Ramazzotti dorazí představit své největší hity i skladby z nového alba, které by mělo vyjít na jaře příštího roku,“ uvedl za pořádající agenturu Live Nation Petr Novák.

Ramazzotti, který za svoji kariéru prodal přes 55 milionů kopií svých nahrávek, minulý rok v Praze představil sedmi skladbami nové album Noi a rozezpíval převážně dívčí publikum i svými největšími hity. Nechyběla mezi nimi píseň Terra promessa, se kterou v roce 1984 zaznamenal první výrazný úspěch na festivalu v San Remu. Podle pořadatelů bylo v hledišti 7000 návštěvníků.

Římský rodák od roku 1985 vydal deset studiových alb a řadu živých nahrávek a kompilací. V roce 2001 převzal zlatou desku za prodej alba Stile libero v českých zemích a byl jedním ze zahraničních hostů předávání cen Akademie populární hudby v pražském Veletržním paláci.