Dům, v němž zemřel Michael Jackson, hledá kupce

dům Michaela Jacksona

dům Michaela Jacksona Zdroj: Profimedia.cz

dům Michaela Jacksona
dům Michaela Jacksona
dům Michaela Jacksona
dům Michaela Jacksona
dům Michaela Jacksona
8
Fotogalerie

Dům, v němž v roce 2009 zemřel americký zpěvák Michael Jackson, bude na prodej za téměř 24 milionů dolarů (447 milionů korun). Prodává ho realitní společnost Mauricio Umansky, která se specializuje na prodej luxusních nemovitostí.

Dům na adrese North Carolwood 100 v luxusní čtvrti Holmby Hills je popisován jako francouzský zámek s mansardovou střechou a římsami ve stylu haussmannské pařížské architektury. Realitní kancelář za něj chce 23,9 milionu dolarů.

Dům se sedmi ložnicemi, 13 koupelnami, bazénem a přístavkem byl dokončen v roce 2002. Realitní kancelář se v inzerátu o někdejším slavném nájemci nezmiňuje, Jacksonovo poslední bydliště však popisuje neomylně: „půvabný kinosál, úžasný vinný sklep, výtah, lázeň s posilovnou, elegantní přístavek pro hosty obrácený do zahrady a k bazénu“.

10 let od smrti Jacksona : Modla padla kvůli dětem na klíně a hromadám léků. Více zde >>>

Dům s 12 krby a 1580 metry čtverečními obytné plochy je obklopen půlhektarovou zahradou. Prohlídka nemovitosti není povolena kdekomu, podle agentury AFP už projevila zájem jedna nejmenovaná celebrita.

 

Dům je už vystěhovaný až na rokokovou postel, v níž Jackson zemřel. Zpěvák se se svými třemi dětmi do domu nastěhoval několik měsíců před smrtí v době, kdy se v Los Angeles připravoval na koncertní turné This is it. O tom, jak interiér vypadal, se veřejnost dověděla hlavně při procesu s Jacksonovým lékařem Conradem Murraym. Zpěvák zemřel na předávkování anestetikem propofol. Murray byl odsouzen ke čtyřem letům vězení za neúmyslné zabití.