Dvě titulové bitvy na UFC 276. Kdo bude šampionem pérové a střední váhy?

Zdroj: Depositphotos.com

Eventy nejprestižnější světové MMA organizace se střídají jeden za druhým jak na běžícím páse. Sotva čeští fanoušci oslavili obrovský titulový úspěch Jiřího Procházky, už je tu další číslovaný galavečer. T-Mobile Arena v Las Vegas přivítá UFC 276. Představí se zde nigerijský šampion Israel Adesanya, který brání titul ve střední váze už od října 2019.

Vyzve ho dvojka žebříčku střední váhy. Velkou pozornost přitahuje i bitva „neporazitelného“ krále pérové váhy Alexandera Volkanovskiho s Maxem Hollowayem. Pro oba zápasníky to bude už neuvěřitelný souboj číslo tři. Dva předchozí vyhrál Volkanovski. V tom prvním v prosinci 2019 sebral Hollowayovi titul, který od té doby drží. Někteří fanoušci ale cítili po vzájemných duelech křivdu.   

Říká se, že UFC nikdy nespí. Komu se ale rozhodně nedopřává kvalitního spánku, jsou čeští fanoušci nejprestižnější světové MMA organizace. Event s pořadovou číslovkou 276 z amerického Las Vegas bude opět startovat ve čtyři ráno. Kdo si na něj počká, rozhodně nebude litovat. Ke sledování budou hned dvě titulové bitvy nebo ostrý souboj ve střední váze.

Hlavním zápasem turnaje bude bez pochyby duel šampiona Israela Adesanya s Jaredem Cannonierem. Nigerijský bojovník drží pás od roku 2019 a ve střední váze těžko hledá konkurenci. Jared Cannonier má na kontě dvě výhry v řadě a v kariéře dokázal dvanáctkrát vyhrát před limitem. Přesto bude Adesanya jasným sázkovým favoritem. V kariéře totiž prohrál jediný souboj a to když si udělal výlet mimo svou váhovou kategorii, kde na body nestačil na Jana Blachowicze, který bude nejspíš příštím soupeřem Jiřího Procházky. Jinak má Israel v kariéře na kontě parádních dvacet dva výher, z nichž patnáct vzešlo z KO nebo TKO. Obrovský mediální zájem přitahuje i druhý titulový zápas v UFC. Alexander Volkanovski změří potřetí síly z Maxem Hollowayem. V předchozích duelech byl vždy úspěšnější australský šampion. Volkanovski v UFC ještě nenašel přemožitele a poslední zápas prohrál v roce 2013. Byla to jeho jediná kariérní porážka z dvaceti pěti zápasů. Neuvěřitelná série Alexandera „the Great“ Volkanovskiho bude podle bookmakerů pokračovat i dál. Nic však není jisté. Max Holloway je vynikající zápasník, má na kontě dvě výhry a obrovskou motivaci Australana na třetí pokus porazit. Vzal by si tak zpátky pás šampiona, o který ho Alexander v prosinci 2019 připravil. Oba předchozí zápasy skončily na body a byly velice vyrovnané. Někteří fanoušci rozhodnutí rozhodčích zpochybňovali a výhru by dali Hollowayovi. Mezi oběma borci proto panuje napjatá atmosféra. Volkanovski před časem pro údajné fingované zranění nazval Hollowaye podvodníkem. Na strhující a těžko předvídatelnou bitvu si můžete vsadit s bonusem u Fortuny. 

Zajímavý bude i zápas Seana Stricklanda s Alexem Pereirou ve střední váze. Zkušený Strickland jde do zápasu s šesti výhrami v řadě a z pozice čtyřky žebříčku UFC. Teď ho čeká Brazilec Pereira, který má na kontě čtyři výhry v řadě a snaží se o raketový start v nejprestižnější světové organizaci. Nabitou kartu můžete sledovat v neděli ráno na Fortuna TV.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.