E-shop CZC loni navýšil tržby o pětinu, rostou mu pátý rok v řadě

Zakladatel CZC Josef Matějka

Zakladatel CZC Josef Matějka Zdroj: E15/Michael Tomes

Internetový obchod s elektronikou CZC.cz loni zvýšil tržby o 21 procent na 2,9 miliardy korun. Celkem obchod vyexpedoval téměř 1,8 milionu kusů zboží a vyřídil přes 900 tisíc objednávek. Společnost výši zisku neuvedla. V roce 2014 firma vykázala zisk 19 milionů korun.

Tržby CZC.cz rostou dvouciferným tempem pátým rokem v řadě. „Vedle růstu tržeb se nám v uplynulém roce dařilo navyšovat také tržní podíly, a to ve všech měřených kategoriích,“ uvedla generální ředitelka CZC.cz Jitka Dvořáková.

Největší podíl na tržbách minulého roku měly mobilní telefony, notebooky, televize, tablety a grafické karty. Nejvíce narostl obrat v kategorii nositelné elektroniky. Prodeje fitness náramků, chytrých hodinek a dalších zařízení vzrostly o více než 200 procent.

E-shop loni nejvíc investoval do logistiky. „Ze skladu o velikosti 1700 metrů čtverečních jsme se přestěhovali do nových logistických prostor o velikosti 5000 m2,“ dodal obchodní ředitel Tomáš Pilský.

CZC.cz patří mezi největší tuzemské internetové prodejce, spolu s Alza.cz, Mall.cz či Parfums.cz. Podíl v CZC.cz loni koupila skupina Rockaway loni prostřednictvím E-commerce Holdingu.