EGON Business Centre obdržel průkaz energetické náročnosti “A”

Budova Egon Business Centre, která bude dokončena společností BM Kischova na pražské Pankráci v průběhu září tohoto roku, obdržela průkaz energetické náročnosti budovy “A”. Zařadila se tak mezi nejhospodárnější budovy nabízející kancelářské prostory a ordinace na trhu.

“Egon BC se svou měrnou vypočtenou roční spotřebou energie na úrovni 63 kWh/m2 aspiruje na pozici jedné z nejhospodárnějších kancelářských budov na trhu. Obdržený “energetický štítek A” z hlediska prodeje a pronájmu kancelářských ploch/ordinací významně usnadňuje vyjednávání s budoucími uživateli, neboť potvrzuje naše původní odhady velice nízkých servisních poplatků. Přestože nám zbývají zobchodovat tři patra ze sedmi, považujeme získání daného energetického štítku za značnou výhodu oproti konkurenčním projektům,“ míní Eduard Forejt, vedoucí oddělení pronájmu kancelářských ploch ze společnosti Jones Lang LaSalle.

Servisní poplatky tvoří stále významnější položkou provozních nákladů firem. Egon BC se svými 89 korunami na metr čtvereční za měsíc vykazuje přímou úsporu bezmála 16 korun na metr čtvereční a měsíc oproti obvyklé hodnotě servisních poplatků na porovnatelných budovách. Tato budova tím zároveň potvrzuje trend výstavby ekologicky šetrných budov, který je možno evidovat v posledních dvou až třech letech.