Enterprise Park v Krakově je pronajat z 80 procent

Kancelářský projekt Enterprise Park v polském Krakově má čtyři měsíce před dokončením první fáze o rozloze 15 000 čtverečních metrů pronajato 80 procent plochy. Zbylé prostory jsou ve fázi vyjednávání, oznámila developerská společnost Avestus Real Estate.

V březnu letošního roku podepsal Avestus hlavní nájemní smlouvu se společností Delphi Poland na 8500 čtverečních metrů. Dalším nájemcem se stává společnost Cisco Systems Poland z oblasti informačních technologií, která obsadí kanceláře v novém byznys parku v městské části Podgórze. Společnost Cisco byla při jednáních zastupována firmami Jones Lang LaSalle a CBRE.

“Enterprise Park je pro Avestus významným projektem v Krakově. Pozemek jsme získali v roce 2008 a navzdory celosvětové krizi stále věříme v důležitost Krakova jako významného obchodního centra pro velké společnosti poskytující služby v Evropě. To bylo potvrzeno pokračující silnou poptávkou po kancelářských prostorech v městě za posledních 18 měsíců,“ říká ředitel pronájmu pro region střední a východní Evropy společnosti Avestus Real Estate Guy Speir.

Projekt Enterprise Park je novou generací byznys parku. V září letošního roku bude dokončena první fáze - budovy A a B. Komplex se nachází v blízkosti centra města (3,5 kilometru od hlavního náměstí). Vzhledem k velkému počtu autobusových a tramvajových linek, vlakovému nádraží a rychlostní tramvajové zastávce v okolí těží z výhodného dopravního spojení s ostatními městskými částmi. Kancelářský park se bude skládat ze tří čtyřpatrových budov třídy A s přibližnou plochou 28 000 m2 s nejvyšším standardem. Budovy byly navrženy tak, aby byla zajištěna maximální flexibilita pro uspořádání prostoru. Podlažní plochy budou rozsáhlé od 1706 čtverečních metrů do 2310 čtverečních metrů s okenními mřížkami o velikosti 1,35 metru.

Stavební práce jsou prováděny v souladu se standardy trvale udržitelného rozvoje při využitím metod a technologií, které minimalizují negativní dopad na životní prostředí. Po předběžném auditu byl Enterprise Park oceněn hodnocením „velmi dobrý“ v BREEAM stupnici.

Avestus stojí za výstavbou řady předních kancelářských projektů v Polsku, například International Business Center, Warsaw Financial Center nebo Wiśniowy Business Park – budova F. Avestus Real Estate je součástí společnosti Avestus Capital Partners, mezinárodní realitní a investiční společností se sídlem v Irsku. Avestus poskytuje poradenské a realizační služby v oblasti inicializace, strukturování, financování, rozvíjení a řízení různorodého majetkového portfolia. Má pobočky v České republice, Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Maďarsku a na Slovensku.