Etnetera Group loni zvýšila tržby o 15 procent

sídlo Etnetera

sídlo Etnetera Zdroj: Etnetera

Skupina internetových firem Etnetera Group zvýšila loni tržby o 15 procent na 316 milionů korun. Provozní zisk se téměř zdvojnásobil na 40 milionů korun. Mateřská firma Etnetera se na obratu podílela 60 procenty.

Skupina loni v říjnu koupila kreativní agenturu Motion Media, letos na jaře naopak Etnetera Group prodala vývojářskou firmu Letsgood. „Stále se rozhlížíme po trhu a hledáme nejlepší variantu, jak akvizičně posílit naši podnikatelskou skupinu. Zajímavé jsou zejména technologické firmy, mobilní i serverové programování a datová analytika,“ uvedl člen představenstva Václav Bittner.

Etnetera Group je skupina šesti technologických a kreativních firem, které sdílí firemní kulturu a styl podnikání. Nabízí služby od mobilního a webového vývoje přes digitální komunikační a značkové strategie po pokročilou datovou analytiku.

Skupina vznikla před pěti lety kolem firmy Etnetera, která se zabývala vývojem webových a mobilních aplikací na zakázku. Společnost podle svých webových stránek zaměstnává 130 lidí.