Eurodražby.cz jsou jedničkou na českém trhu dražeb

Společnost Eurodražby.cz si připsala nové prvenství. Jedničkou v oblasti nedobrovolných dražeb je již delší dobu, nyní obsadila první místo i v celkovém objemu uskutečněných dražeb. Navíc Eurodražby.cz jako jediný dražebník v České republice realizuje i elektronické dražby.

„Prvenství Eurodražby.cz potvrzuje naše prognózy, že nedobrovolné dražby nemovitostí budou, díky rostoucímu počtu nesplácených hypotečních úvěrů a nefunkčnosti realitního trhu, využívány stále větším počtem bank. Ty objevují v dražbách rychlejší a efektivnější způsob k dosažení svých pohledávek oproti například exekučnímu řízení, kde je celý proces výrazně komplikovanější.“ říká Radim Hasman, předseda představenstva Eurodražby.cz.

Rostoucímu počtu vydražených nemovitostí napomáhá i stále se zvyšující zájem ze strany kupujících. Dražby totiž představují rychlý způsob pořízení nemovitosti, který přináší řadu výhod. Zajímavá bývá především cena dražené nemovitosti. Zároveň je přechod nemovitosti do vlastnictví po právní stránce mnohem rychlejší a bezpečnější než v případě klasické kupní smlouvy.

„Díky vysokém počtu úspěšných dražeb jsme schopni efektivně řešit všechny záležitosti spojené s dražbou a zaručujeme tak všechny výhody, které může prodej či koupě nemovitosti tímto způsobem zájemců o vydraží a kupujícím poskytnout. Pouze tehdy jsou-li dražby skutečně efektivní, splňují svůj účel“ dodává Hasman.