FINEP přichází se čtvrtou etapou projektu Kaskády Barrandov

Úspěšná série projektů společnosti FINEP na Barrandově, která se stala domovem několika tisícům Pražanů, vstupuje do své čtvrté etapy. V bezprostřední blízkosti Prokopského údolí vznikne 63 nových bytů.

V letech 2001 – 2005 postavil FINEP na Barrandově na 1000 nových bytů. Jejich realizace vyvolala mnoho pozitivních ohlasů, a to i z důvodu propojení bytové výstavby s novou občanskou vybaveností. Součástí projektu jsou nejrůznější obchody a služby, např. restaurace, bazén a sauna pro nejmenší a řada dalších. „ V posledních letech jsme se setkali s mimořádnou poptávkou ze strany klientů, což byl jeden z hlavních důvodů, proč jsme se rozhodli v této lokalitě pokračovat,“ říká předseda představenstva FINEP Michal Kocián.

Ze zkušeností při prodeji bytů z předchozích etap je pro lokalitu Barrandov výhodou zejména výborná dostupnost městské hromadné dopravy (BUS 1 minuta chůze, tramvaj asi 3 minuty). V rámci projektu vznikne i nová tramvajová zastávka. Majitelé bytů a jejich rodinní příslušníci se z domova do centra hlavního města dostanou bez problémů do 30 minut – vozem nebo městskou hromadnou dopravou (Smíchovské nádraží do 15 minut, Václavské náměstí 25 minut).

Projekt Kaskády Barrandov disponuje strategickou polohou. „Je to lokalita, která je přes týden výborně dostupná do zaměstnání, do školy nebo na úřady, a o víkendu dopravně volná pro odjezd mimo město na všechny světové strany,“ dodává Michal Kocián. Z Barrandova je díky zprovozněnému Pražskému okruhu flexibilně možné vyjet ve směru na ruzyňské letiště, po D5 na Plzeň, k dálnici D1 na Brno a dále po městském okruhu na D11 do Hradce Králové nebo na Mladou Boleslav.

V bezprostřední blízkosti projektu se nachází unikátní přírodní rezervace Prokopské údolí, oblíbené výletní místo Pražanů, které je protkáno spoustou cyklostezek a lesních cest. Maminky s dětmi jistě ocení nový aquapark, který je v docházkové vzdálenosti, stejně jako moderní poliklinika.