FINEP začíná prodávat pátou etapu Britské čtvrti

Společnost FINEP CZ zahájila prodej bytů v páté etapě projektu Britská čtvrť v Praze-Stodůlkách. Nabídku tvoří celkem 96 bytů velikostí od 1+kk (kolem 40 m²) až po největší 4+kk o rozloze 120 m². Každý byt disponuje balkonem, lodžií nebo terasou. Parkování je zde v garážích nebo na venkovních stáních. FINEP tyto byty prodává do družstevního vlastnictví.

O bydlení v projektu Britská čtvrť na Západním Městě je velký zájem. Byty svou kvalitou a vybavením patří mezi vyšší standard. Domy projektu Britská čtvrť se vyznačují moderní architekturou. Samozřejmostí jsou moderní výtahy s bezbariérovými vstupy do domu. Součástí projektu je také kamerový systém v domě.

V rámci nově budovaných domů bude postaven nový, rozlehlý park s dětským hřištěm, lavičkami a vodními prvky. Tento park bude navazovat na již vybudované náměstí. K pohodlí rezidentů slouží nejen nově otevřený vstup do metra Stodůlky, který je cca 1 minutu chůze, ale také bohatá občanská vybavenost (obchodní centra, plzeňská restaurace, služby, zdravotnická zařízení, sportoviště atd.) v místě či blízkém okolí. Celé Západní Město i Britská čtvrť je napojené na Pražský okruh, dálnice i letiště.

FINEP byty v páté etapě projektu Britská čtvrť nabízí do družstevního vlastnictví. Není tedy nutné na nákup tohoto bytu žádat o hypoteční úvěr. Mezi hlavní výhody družstevního bydlení patří povinnost skládat významně menší vlastní hotovost ve výši 25 procent z celkové částky (celá tato část může být financována formou úvěru ze stavebního spoření). Zbývajících 75 procent platí klient formou nájmu. Přínosem je také to, že klient nemusí bance prokazovat bonitu - žádné daňové přiznání, žádné potvrzení o příjmu. A dále mezi přínosy družstevního bydlení patří:

• nový byt je možné pořídit v jakémkoliv věku

• byt je možné převést i do osobního vlastnictví již do jednoho roku

• veškeré reklamace celého domu (společných částí i jednotlivých bytů či garážových stání) řeší bytové družstvo

• výhodnější podmínky u sjednaných služeb (pojištění, technická asistence vč. benefitní karty, správa domu, právní konzultace, internet, moderní způsob měření a řízení spotřeb energií, aj.)