Florbal hrají i pětileté děti

Sedmička pokračuje v seriálu sport pro děti florbalem.

Florbal je mezi dětmi poměrně populární. Poprvé se s ním seznamují většinou v hodinách tělocviku na základních školách. Za místní FbC BD STAV Frýdek-Místek se mohou účastnit turnajů už pětileté děti.
„Je to kategorie elévů, kde nastupují skutečně i ti nejmenší. Sice třeba jen na dvě či tři střídání, ale díky tomu mají pocit, že do družstva patří,“ uvádí trenér Petr Řeha. V tak útlém věku jde především o to, aby děti měly ze hry radost. „Proto jim necpeme žádnou taktiku. To by bylo úplně zbytečné. Důležité je, aby uměli správně držet hokejku, běhat, přihrávat, střílet a orientovat se na hřišti,“ vysvětluje další trenér Daniel Řeha.
Rodiče si spolupráci trenérů s dětmi pochvalují. „Loni měli kluci trenéra, který se jim až tak moc nevěnoval. Letos je to ale diametrálně odlišné. Každý trénink má skutečně náboj. Trenéři se skutečně snaží dělat maximum, aby jejich mladí svěřenci dosáhli i nějakých úspěchů,“ říká jeden z rodičů Karel Klos. Lékaři dětem florbal, ostatně jako každý jiný sport, doporučují. „Nesmí se však zapomínat na protahování především zádových svalů. Při podcenění může dojít k pozdějším problémům se zády,“ varuje doktorka Romana Chrostková.