Fotbal je můj koníček

Fotbalista Martin Opic je po fotbalové stránce v Karviné spokojený.

Fotbalový útočník Martin Opic má za sebou zahraniční angažmá a momentálně je už čtvrtým rokem v Karviné. Trenér Kalvoda na jeho góly bude spoléhat i v následující sezoně, i když střelec týmu nemá profesionální smlouvu s klubem.

Těsně před startem druhé ligy jste nebyl zdravotně v pořádku. Jak to vypadá teď?
Už je to v pořádku. Zatím to všechno drží, i když bylo to svalové zranění, a to může příjít kdykoliv. Ale opakuji, s klukama dělám všechny cviky naplno.

V loňské sezoně se vám dařilo. Považujete tohle karvinské období za nejlepší ve vaší kariéře?
Co se týče fotbalu, tak asi ano. Začínám v Karviné čtvrtý rok a jsem spokojený. Zahraničí, kde jsem také působil, nebudu počítat. Za úspěch beru i to, že v MSFL jsem dával také hodně branek.

Jak vzpomínáte na působení v Litvě v týmu FBK Kaunas?
Docela dobře, až na to, že jsem byl po celou dobu v Litvě sám. Rodina se mnou nebyla a to byl největší problém. Ale zážitků mám z Kaunasu mnoho. Navíc jsem procestoval půl Evropy.

Jste v nějakém kontaktu s hráči z tehdejšího působení v Litvě?
Ne, už ne. S těma klukama, co jsem hrával, už nejsem vůbec v kontaktu. Všichni odešli někam jinam a nemáme na sebe spojení.

Jak je to v Karviné s vaší smlouvou, když jste zároveň zaměstnán jako hasič?
Nejde ani o smlouvu jako spíše o dohodu mezi námi.

Cítíte se spíše jako sportovec - fotbalista, nebo jako civilní zaměstnanec - hasič?
Je to tak, že mám práci, která mě baví a kombinuji to s fotbalem, který je můj koníček.

V minulé sezoně jste neodjel k jednomu utkání a dal jste přednost hasičským hrám. Jak se na tohle dívalo vedení Karviné?
Tehdy to byl zápas v Opavě a prakticky o nic nešlo a já jsem odjel na mistrovství Evropy hasičů ve fotbale. Musím říct, že mi nikdo nedělal a nedělá problémy. Vycházím s oběma stranami dobře a za to jim děkuji.

Po skončení fotbalové kariéry máte tedy jasno co budete dělat?
Ano, jednoznačně hasičárna.¨