Fotbalisté jdou do hokejové arény

Fotbalisté se přesouvají z venkovních hřišť do hokejové arény.

Zatímco nejvyšší fotbalová soutěž se chystá na zimní přestávku, přípravy pořadatelů na halový Indoor Fotbal Cup v Liberci finišují. Stejně jako v loňském roce se ho zúčastní Slovan Liberec, Baumit Jablonec a Mladá Boleslav. Novými účastníky jsou Dukla Praha, Hradec Králové a Teplice. Turnaj se hraje v sobotu 10. prosince v liberecké Tipsport aréně.

„Diváci se mohou těšit na deset atraktivních zápasů. Šest v základních skupinách, dva semifinálové souboje, utkání o třetí místo a finále. Pět z těchto týmů se pohybuje v první polovině tabulky a domácí Liberec bojuje zcela na špici,“ láká diváky tiskový mluvčí akce Marek Luft.

Pro návštěvníky pořadatelé připravili doprovodný program - autogramiády, soutěže či vystoupení půvabných cheerleaders.

Proměna ledové plochy

Na změny v liberecké Tipsport aréně jsou lidé zvyklí. Jeden den se tam hraje extraligový hokej, druhý koncertuje známá kapela a o pár hodin později tam třeba předvádějí své umění motokrosoví jezdci se svými freestylovými skoky. Tentokrát pokryje ledovou plochu fotbalový koberec s umělou trávou.

„Proměna hokejového hřiště na fotbalové patří mezi náročnější úpravy a v případě letošní akce je ztížena tím, že den před turnajem hrají v hale domácí Bílí Tygři extraligu proti Vítkovicím. Led se musí nejprve zakrýt izolačními deskami a teprve na ně se může instalovat fotbalové hřiště z umělé trávy s mantinely a brankami. Bude třeba víc lidí než při jiných akcích. Musíme připravit halu za deset hodin, zatímco standardně to trvá celý den,“ vysvětluje Luft.

Liberec obhajuje

V turnaji narazí ve skupině domácí Slovan na Teplice a pražskou Duklu. Ve druhé skupině se střetne Jablonec s Mladou Boleslaví a Hradcem Králové. Do semifi nále postoupí dva nejlepší týmy z každé skupiny. V závěrečných zápasech se poražení semifinalisté utkají o třetí místo, vítězové o celkové prvenství. Zápasy se budou hrát na 2x 10 minut.

„První tři týmy získají pohár a vyhlásíme nejužitečnějšího hráče a nejlepšího střelce turnaje,“ říká Luft.

Loni vyhrál turnaj Liberec, naopak se vůbec nedařilo Jablonci, který skončil bez jediného bodu poslední.

Tipsport aréna bude pro fanoušky otevřena od tří odpoledne. Vstupné je osmdesát korun, děti do 140 centimetrů zaplatí padesát, držitelé průkazu ZTP/P i s doprovodem mají vstup zdarma. Vstupenky jsou k dispozici i na portálu Ticketpro.

„Na Indoor Fotbal Cupu jsem byl už loni. Je to zajímavá exhibice a i letos si na ni určitě udělám čas. Je škoda, že není v liberecké aréně více podobných akcí,“ říká jeden z fanoušků libereckého Slovanu Jan Němeček.

HALOVÝ TURNAJ

Tipsport aréna v Liberci, sobota 10. prosince

15.55 slavnostní zahájení

Zápasy:

16.00 Liberec - Teplice
16.30 Jablonec - Mladá Boleslav
17.00 Dukla Praha - Liberec
17.30 Hradec Králové - Jablonec
18.00 Teplice - Dukla Praha
18.30 Mladá Boleslav - Hradec Králové
19.00 první semifinále
19.30 druhé semifinále
20.00 o 3. místo
20.30 finále

21.00 vyhlášení výsledků a předání trofejí