Fotbalové Kladno jede na vítězné vlně

Pět zápasů, pět vítězství, taková je zářijová bilance fotbalistů SK Kladno. Sérii by chtěli natáhnout v neděli v Českých Budějovicích.

Je to až neuvěřitelná proměna. Když na začátku září odjíždělo mužstvo k pohárovému utkání do Mostu, mělo na kontě jediný ligový bod a krčilo se na posledním místě tabulky. Druholigového soupeře zdolalo až po penaltovém rozstřelu. „Věřili jsme, že nás právě tahle výhra nakopne a to se potvrdilo,“ vzpomíná na první vítězství v sezoně, byť až po penaltách, trenér Martin Hřídel. Ač se to nezdá, postup v poháru jeho mužstvo skutečně povzbudil, do té doby jenom prohrávalo. A hlavně před sebou mělo po těžkém úvodním vylosování konečně přijatelnější soupeře.
Kladno pak po reprezentační přestávce zdolalo Brno a vyhrálo v Olomouci. Poté si náhradníci dojeli pro další pohárový postup do Břeclavi. V neděli přišla v důležitém utkání s Bohemians Praha třetí ligová výhra v řadě (3:2).
„Teď už můžeme mluvit o vítězné sérii, devítibodová šňůra nám hodně pomohla,“ libuje si Hřídel. Jeho mužstvo poskočilo na dvanácté místo v tabulce a do Českých Budějovic může jet v dobré náladě. „Máme co napravovat. Na jaře jsme tam prohráli po velmi špatném výkonu 0:3,“ krotí přehnaný optimismus Hřídel. Trenér svým svěřencům dal za odměnu po výhře nad Bohemians den volna navíc.