Frýdek-Místek. Nový tenisový ráj

Sportovní nadšenci otevřeli v Místku nové sportoviště.

Ještě před pár lety stálo u úřadu práce několik zastaralých městských kurtů. Dnes, díky čtyřem lidem, stojí na jejich místě moderní sportovní areál se šesti venkovními antukovými kurty, obrovskou halou
s dalšími třemi hracími plochami pro tenis, badminton, aerobik nebo bojové sporty. „Bylo mi toho sportoviště líto. Léta do něj nikdo nedal skoro ani korunu. Poslední dva roky tam chodilo stále méně lidí a na kurtech rostla tráva,“ říká jeden z provozovatelů areálu Luboš Fojtík. Další kurty jsou až za městem, u bývalých Válcoven plechu.
Tenisový trenér Tomáš Kobr se učil tenisovým základům až v Ostravě. Dnes, když už je dospělý, vychovává další tenisové naděje. A aby nemusel znovu jezdit do Ostravy, přidal se k Fojtíkovi a pomohl sportoviště postavit.
„Chci, aby děti z Frýdku-Místku mohly trénovat doma,“ říká Kobr. Získal několik zlatých medailí na mistrovství České republiky. Když skončil kariéru, vychoval už desítky kvalitních hráčů. Nyní začal s náborem dětí ze základních škol ve městě. Areál ale nebude jenom pro tenisty. Budou tu například i
lekce tae-ba. Obyvatelé Frýdku-Místku jsou z nového sportoviště nadšení.
„Myslím si, že to po opravě dlouho volalo. Vždycky, když jsem šla kolem, zdálo se mi, že je tu prázdno. Dříve mne ani nenapadlo, že bych si tady zašla zahrát, ale nové kurty vypadají lákavě,“ těší se Hana Vývodová z Frýdku-Místku.