Gastronomická událost roku: tři michelinské hvězdy v Kampa Parku.

Reklama Michelin

Reklama Michelin

Přestože je teprve polovina února, dost možná přichází nejvýznamnější gastronomická událost letošního roku. Do Prahy totiž na týden přijíždí fenomenální kuchař Michel del Burgo, jehož tým v restauraci L’Atelier de Joël Robuchon v Hong Kongu získal v loňském roce tři michelinské hvězdy - tedy absolutně nejvyšší gastronomické ocenění.

A ta dobrá zpráva je, že nepřijíždí na dovolenou, ale obrazně řečeno s vařečkou v ruce. Jeden z nejslavnějších kuchařů současnosti bude pět dní vařit v malostranském Kampa Parku, který patří již dvacet let mezi nejlepší pražské restaurace.

Michel del Burho se ve špičkové gastronomii pohybuje již dlouhých třicet let a za tu dobu nasbíral bohaté zkušenosti v restauracích po celém světě, mimo jiné v Bangkoku, Singapuru či Rio de Janiero. Poslední tři roky působí v Hong Kongu, kam si po pozval sám Joël Robuchon, který je považován za nejlepšího kuchaře 20. století. A Michel del Burgo získal pro jeho restauraci tři michelinské hvězdy.

Přitom gastronomie v Hong Kongu a v sousedním Macau představuje skutečně silné konkurenční prostředí, neboť michelinští komisaři zde hodnotili více než 300 restaurací, z nichž 50 získalo jednu michelinskou hvězdu, třináct hvězdy dvě a pouhých pět restaurací obdrželo nejvyšší hodnocení v podobě tří hvězdiček.

Michel del Burgo bude v Kampa Parku vařit od 19. do 23. února a nabídne tak Pražanům poprvé v historii tříhvězdové michelinské menu. Můžeme se tudíž těšit nejen na mimořádnou kreativitu del Burgova kulinárního umění, ale také na špičkovou kvalitu surovin, které jsou podmínkou jeho úspěchu.

A jaká jídla fenomenální šéfkuchař připraví? Jako předkrm se bude podávat ústřice „Gillardeau“ s krémem z foie gras a uzenými kachními prsíčky. Po ní se budou servírovat ravioli z královského kraba a bílé ředkve ochucené majonézou z limetových lístků a pomerančovým prachem. Z dalších chodů můžeme zmínit například uzeného úhoře s teplými mandlovými brambůrkami, kaviárem a křenovým krémem či na foie gras podávané s rebarborovo-ibiškovým confitem, s křupavými jablky a jedlými květy. A vrcholem večeře by se měl stát jelení hřbet s confitem z červené řepy se zázvorem a třešňovo-teriyaki redukcí a la „Sangria“.

Čtyřchodové menu bude stát 1695 korun, pětichodové menu 1995 korun. Pokud si hosté objednají šestichodové menu, zaplatí 2150 korun, sedmichodové menu pak přijde na 2 350 korun.

Pozitivní zprávy