A ta dobrá zpráva je, že nepřijíždí na dovolenou, ale obrazně řečeno s vařečkou v ruce. Jeden z nejslavnějších kuchařů současnosti bude pět dní vařit v malostranském Kampa Parku, který patří již dvacet let mezi nejlepší pražské restaurace.
Michel del Burho se ve špičkové gastronomii pohybuje již dlouhých třicet let a za tu dobu nasbíral bohaté zkušenosti v restauracích po celém světě, mimo jiné v Bangkoku, Singapuru či Rio de Janiero. Poslední tři roky působí v Hong Kongu, kam si po pozval sám Joël Robuchon, který je považován za nejlepšího kuchaře 20. století. A Michel del Burgo získal pro jeho restauraci tři michelinské hvězdy.
Přitom gastronomie v Hong Kongu a v sousedním Macau představuje skutečně silné konkurenční prostředí, neboť michelinští komisaři zde hodnotili více než 300 restaurací, z nichž 50 získalo jednu michelinskou hvězdu, třináct hvězdy dvě a pouhých pět restaurací obdrželo nejvyšší hodnocení v podobě tří hvězdiček.
Michel del Burgo bude v Kampa Parku vařit od 19. do 23. února a nabídne tak Pražanům poprvé v historii tříhvězdové michelinské menu. Můžeme se tudíž těšit nejen na mimořádnou kreativitu del Burgova kulinárního umění, ale také na špičkovou kvalitu surovin, které jsou podmínkou jeho úspěchu.
A jaká jídla fenomenální šéfkuchař připraví? Jako předkrm se bude podávat ústřice „Gillardeau“ s krémem z foie gras a uzenými kachními prsíčky. Po ní se budou servírovat ravioli z královského kraba a bílé ředkve ochucené majonézou z limetových lístků a pomerančovým prachem. Z dalších chodů můžeme zmínit například uzeného úhoře s teplými mandlovými brambůrkami, kaviárem a křenovým krémem či na foie gras podávané s rebarborovo-ibiškovým confitem, s křupavými jablky a jedlými květy. A vrcholem večeře by se měl stát jelení hřbet s confitem z červené řepy se zázvorem a třešňovo-teriyaki redukcí a la „Sangria“.
Čtyřchodové menu bude stát 1695 korun, pětichodové menu 1995 korun. Pokud si hosté objednají šestichodové menu, zaplatí 2150 korun, sedmichodové menu pak přijde na 2 350 korun.