Google kupuje firmu na zvláštní efekty Zync Render

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: meneame, Flickr.com (CC BY-SA 2.0)

Přední světová technologická společnost Google kupuje firmu Zync Render, která se zaměřuje na speciální efekty. Informovala o tom v úterý internetová firma. Technologie Zync Render byly použity mimo jiné ve sci-fi snímku Star Trek: Do temnoty. Podmínky dohody zveřejněny nebyly, informovala agentura Reuters.

Zync Render se specializuje na vizuální efekty. Konkrétněji se věnuje procesu, při kterém pomocí počítačových programů vzniká obraz z dvourozměrných nebo trojrozměrných modelů. Své služby přitom nabízí na bázi cloudu.

Produktový manažer Googlu Belwadi Srikanth na internetovém blogu napsal, že Zync a googlovská platforma pro takzvané cloudové služby nabídnou filmovým studiím výkon a kapacitu, kterou potřebují, a pomohou jim řídit náklady. Služby studiím budou prý na příklad fakturovány po minutě.

Google v poslední době zesílil svou akviziční aktivitu. Tento měsíc koupil aplikaci pro vzkazy přes chytré telefony Emu a servis pro tvorbu videonahrávek Directr. Kupuje i mladou sanfranciskou firmu JetPac, tvůrce mobilní aplikace, která analyzuje fotografie ukládané a sdílené na internetu pro tvorbu městských průvodců.