Harlan Coben představil další mistrovský thriller

Oceňovaný americký autor thrillerů Harlan Coben

Oceňovaný americký autor thrillerů Harlan Coben Zdroj: Profimedia.cz

Dlouhodobé osamění a touha být milována přiměje newyorskou policistku Kat Donovanovou hledat partnera nebo alespoň milence na zdánlivě seriózní internetové seznamce. Mezi tvářemi mužů nalézá bývalého snoubence, jenž ji opustil před 18 lety. Kat jej zkontaktuje a začne se odvíjet neuvěřitelný příběh plný špinavých podvodů a zákeřných vražd.

Je Katin někdejší partner Jeff tím, za nějž jej kdysi měla? Proč si změnil jméno? Proč se nechce s ní alespoň vidět a rozehrává vztahy s několika ženami? Jednou z nich je matka teenagera Brandona, který ji pohřešuje, a oznámí to nikoli policii, jež mu nevěří, ale právě Kat Donovanové. Vedlejší linii tvoří nadto snaha Kat vypátrat vraha svého otce, jenž byl před lety zabit jako policista ve službě a s jehož odchodem se Kat dosud nesmířila.

Harlan Coben - Chybíš miHarlan Coben - Chybíš mi

Oceňovaný americký autor thrillerů Harlan Coben je po právu řazen mezi světovou špičku žánru a jeho knihy patří mezi nejpřekládanější bestsellery. Dovede brilantně pracovat s textem, román Chybíš mi má spád a švih, žádný z dialogů není nadbytečný ani nudný. Kniha čtenáře strhne natolik, že zapomene vystoupit v metru a čte ji až do kuropění, aby se dobral k dalším zvratům v už tak napínavém a neustále se vyvíjejícím ději. To o poctivém žánru vypovídá vše.

Harlan Coben: Chybíš mi
Nakladatelství: Euromedia Group – Knižní klub, 2015
Překlad: Tatjana Jandourková
Hodnocení: 80 %