Hledání pro dnešek skončilo, ale policisté se vrátí zase v pondělí

UVNITŘ GALERIE. Do okolí ulice Pod Havránkou, v sousedství Botanické zahrady, se zaměřilo nedělní policejní pátrání po zmizelé Aničce. Vrátí se sem i v pondělí.

Sto padesát policistů, strážníků ale i hasičů prohledávalo celý den nepřehledná terén v okolí ulice Pod Havrákou v troji. Dopoledne vytvořili rojnici, která pročesává nepřehledný terén v okolí Botanické zahrady. Celý den prohledávanou oblast lemuje policejní páska.

Kromě policistů bylo na místě podle zpravodaje Týdeníku Sedmička i řada zvědavců, někteří o sobě prohlašují, že jsou senzibilové, a že hledají Aničku. Policie jim, stejně jako novinářům, neumožňuje vstup do prohledávané oblasti.

Podle policejní mluvčí Andrey Zoulové je terén v tomto zapomenutém koutě metropole značně nepřehledný a nebezpečný. „Jsou tam skalní převisy, průrvy, zase tam budou nějaké propasti a podobně,“ sdělila Zoulová. „Z křovin se vynořují ti, kteří se podílejí na pátrání a jsou uválení, zpocení, mokří, špinaví, hladoví, utahaní,“ vylíčila, jak to vypadá během pátrání na místě.

Jako v minulých dnech i v neděli skončilo marné hledání s příchodem tmy, ale policejní mluvčí Zoulová slibuje, že se sem policisté opět ráno vrátí. „Budeme pokračovat tak dlouho, dokud celou lokalitu neprohlédneme,“ slibuje policejní mluvčí.

Podezřelý muž Troju dobře zná

Policie pokračuje v hledání také proto, že z výslechů podezřelého muže podle vyšetřovatelů vyplynulo, že muž zahrádkářskou kolonii v Troji, kde se minulou středu ztratila devítiletá Anna, dobře znal.

Když pobýval v Praze, zdržoval se v noci v technických prostorách panelovéhoho domu v Ďáblicích, kde ho také zadržela policie a přes den se pohyboval po různých koutech města. Podle policistů ale byl samotář a nepatřil do žádné skupiny bezdomovců.

V panelovém domě v Ďáblicích kdysi žil s první ženou, se kterou má už dospělou dceru. Po rozvodu si nechal klíče od domu a tak se dostával do svého doupěte. Právě za neplacení alimentů na dnes už dospělou dceru byl naposledy obžalován, ale těsně před vynesením rozsudku dluh zaplatil a unikl tak vězení.

Minulou středu, kdy dívka zmizela, tam rozhodně nebyl poprvé. Úplně typický bezdomovec bez peněz však obviněný muž nebyl. Podle serveru IDNES.cz například vlastnil mobilní telefon, který měla policie o víkendu odposlouchávat.