Hokej bude až v srpnu, teď se běhá

Frýdecko-místečtí hokejisté už měsíc a půl nabírají fyzickou kondici. Na led však poprvé vyjedou až začátkem srpna.

Hokejisté Frýdku-Místku se připravují na nadcházející ročník druhé hokejové ligy, ve kterém budou chtít hrát důstojnější roli než loni, kdy skončili poslední. Po tvrdé letní přípravě na suchu sehrají sedm přípravných utkání. Kromě druholigových celků z Prostějova, Orlové a Nového Jičína je prověří také korejský výběr.
„Ještě to sice není úplně definitivní, ale pokud se nestane nic výjimečného, změříme síly s Korejci na vlastním ledě 18. srpna. Bude to zajímavá konfrontace a zpestření přípravného období,“ uvádí trenér HC Frýdek-Místek Michal Piskoř.

Trénink až po práci

V současné době se frýdecko-místecký kádr teprve utváří. Na tréninky chodí dvanáct, maximálně čtrnáct hokejistů. „Hodně hráčů pracuje a domů se dostane až odpoledne. Proto si nemůžeme dovolit trénovat dvoufázově. Trénujeme čtyřikrát týdně po hodině a půl. Ze začátku jsme se zaměřili na vytrvalost, nyní
upřednostňujeme dynamiku a výbušnost,“ popisuje trenér Piskoř.
Hokej bude až v srpnu, teď se běhá. Na začátku srpna už hokejisté začnou s tréninkem na ledě. Jako loni i letos budou muset na první tréninky jezdit do Ostravy.
„Ve Vítkovicích budeme trénovat od 2. do 6. srpna. Nadcházející týden už se přesuneme do víceúčelové sportovní haly ve Frýdku-Místku,“ konstatuje Piskoř.
Vedení HC Frýdek-Místek chce poskládat mužstvo, které bude hrát lépe než loni, a přivést do ochozů i více diváků.

Liga se rozroste

„Chceme, aby kostru družstva tvořilo dvanáct až patnáct hráčů. Výběr budeme doplňovat maximálně dvěma hokejisty, kteří u nás budou mít střídavé starty,“ vysvětluje záměry manažer klubu Martin
Kurajský.
V příští sezoně už nebudou frýdecko-místecký dres oblékat střední útočník Ondřej Martiník a brankář Lukáš Šrámek, který se upsal Novému Jičínu.
„Posílit by nás naopak měli Martin Mintěl, Jan Kotásek, Ondřej Sluštík a mladý brankář Vašut,“ představuje Piskoř nové akvizice.
Český svaz ledního hokeje odhlasoval, že se druhá liga, skupina Východ rozroste o další celky. „V nadcházejícím ročníku by v této soutěži měl hrát i Havířov a Šumperk. Navíc z krajského přeboru postoupilo Uherské Hradiště. Na schválení licence čeká ještě Karviná. Možná tak bude v lize místo dvanácti družstev šestnáct. V tom případě bychom hráli v základní části o dva zápasy více než loni,“ vypočítává Kurajský.