Hokejová Břeclav je bez trenéra. Číhal skončil

Svatopluk Číhal skončil u druholigových hokejistů Břeclavi. Tým povede dosavadní asistent Petr Stloukal.

Břeclavský hokej je bez trenéra. Jednašedesátiletý Svatopluk Číhal, který přišel do týmu před sezonou z konkurenčního Hodonína, se dnes odpoledne dohodl s vedením klubu na ukončení spolupráce.
„Jednání dopadlo ke spokojenosti obou stran. Pan Číhal od mužstva odchází. Tým prozatím povede asistent Petr Stloukal,“ řekl místopředseda klubu Zdeněk Petr.
Číhal vydržel na lavičce druholigových Lvů pouze devět kol. S bilancí sedmi porážek, dvou vítězství a pasivním skóre 17:30. Naposledy v roli kouče přihlížel středeční prohře 2:8 s Hodonínem. Právě po ní se rozhodl, že dá svou funkci k dispozici.
„Jednání s vedením jsem vyvolal já sám. Cítil jsem, že týmu už nemůžu jakkoliv pomoci. Výsledky byly špatné. Nefungovalo to tak, jak jsme si všichni představovali,“ uvedl bezprostředně po svém odstoupení Číhal.
Připouští, že za špatnými výsledky stojí hustá atmosféra v kabině. „Někteří hráči se nesmířili s příchodem posil. Ale nechci je jmenovat, už je to za mnou,“ poznamenal Číhal.
Číhal má zkušenosti z několika zahraničních soutěží. Působil například ve švýcarském Ambri Piotta nebo italském Varese. V Česku trénoval Kometu Brno, Hodonín nebo Břeclav.