Hokejoví mistři dřou na horách

Bez trenéra a brankáře, zato s novou posilou vyrazili hokejisté Eatonu Pardubice do Krkonoš.

Modré nebe, svěží horský vzduch a pár turistů s vycházkovými holemi. Špindlerův Mlýn je v červnu ideálním místem pro poklidnou dovolenou. Pardubičtí hokejisté si ale pohody moc neužívají. V proslaveném horském středisku se připravují na obhajobu mistrovského titulu.

Čekání na trenéra

Pardubická výprava už tradičně rozbila svůj základní tábor ve Vojenské zotavovně v krkonošském Bedřichově. „Je tady perfektní prostředí a výborné zabezpečení pro naše tréninky. Navíc nám docela vychází i počasí,“ hlásí trenér Václav Votruba.
Ten v současné době drží velitelskou taktovku nad celým týmem. Václav Sýkora, který Pardubice dovedl k titulu, totiž pouhé tři dny před začátkem letní přípravy oznámil, že v klubu končí. Neodolal vábení ruského Petrohradu.
„Kdykoliv jsme se spolu bavili o Rusku, tak o něm mluvil s velkým respektem. Šlo vycítit, že kdyby přišla nějaká šance, tak by tam chtěl jít. Nabídku dostal hned po titulu, ale definitivně se rozhodnul až tři dny před přípravou. Všechno ale zatím zvládáme,“ dodává Votruba, který tým vede společně s bývalým pardubickým hráčem Tomášem Blažkem. Vedení klubu mezitím pokračuje v hledání Sýkorova nástupce. Nabídku z východu Čech už odmítli Miloslav Hořava a Ján Filc, hovořilo se i o návratu Ladislava Lubiny. Nejvážnějším kandidátem je ale v současnosti Martin Hosták.
„Nepříjemné to není. Připravujeme se stejně, jako by tady trenér byl. Je ale jasné, že až se objeví, bude to lepší pro všechny. Každý bude chtít dokázat, že do týmu patří,“ myslí si kapitán Petr Koukal.