Holešovický ArtGen: kanceláře, umění i MIG 21

Holešovický ArtGen: kanceláře, umění i MIG 21

Holešovický ArtGen: kanceláře, umění i MIG 21

Holešovický ArtGen: kanceláře, umění i MIG 21
Holešovický ArtGen: kanceláře, umění i MIG 21
Holešovický ArtGen: kanceláře, umění i MIG 21
3
Fotogalerie
ArtGen Office Gallery nabízí pronájem kanceláří v těsné blízkosti centra Prahy. Je však také budoucím kulturním centrem Holešovic: vzniká v něm první Art Showroom v České republice a vznikal zde i booklet nového alba skupiny MIG 21.

Ještě do konce roku projde kolaudací jeden z nejzajímavějších developerských projektů v širším centru Prahy - ArtGen Office Gallery. Dvě administrativní budovy, které nabídnou 23 000 m2 kancelářských ploch k pronájmu, jsou ojedinělé svou výjimečnou architekturou, ale i strategickou polohou garantující dobrou dopravní dostupnost. Interiéry ArtGen Office Gallery budou sloužit také jako galerie.

Ještě před dokončením má ArtGen první silné spojení s kulturou a uměním. Vznikl zde vyšívaný obraz, který je motivem bookletu nové desky MIG 21. Vyšitá fotografie s kapelou na loďce je tvořena několika tisíci stehů.

ALBUM, jak se nová deska jmenuje, vyšla po deseti letech. Proč až po tak dlouhé době vysvětluje frontman skupiny Jiří Macháček: „My jsme se rozhodli zhruba před rokem, že to uděláme. Že vydáme desku na podzim, i když jsme ji původně chtěli vydat až v roce 2016. Po tom, co jsme před deseti lety vydali naší třetí řadovku, nám došlo, že tím máme splněnou smlouvu s vydavatelem, a že už nechceme, aby nám někdo diktoval termíny dokončení alba z komerčních důvodů, tak jsme – jako by s nadhledem - začali prohlašovat, že čtvrtou desku vydáme až za dvanáct let. A ejhle, přicházíme s ní vlastně o dva roky dřív.“

Lokalita projektu ArtGen je dostupná automobilem i MHD. Také proto jde o významnou rozvojovou oblast Holešovic. Do budoucna mají Holešovice obrovský potenciál. Jsou zde kvalitní restaurace, zvedá se úroveň služeb v sousední Holešovické tržnici a lokalita se stává sídlem nových firem. Bonusem je otevřený výhled na centrum i nábřeží.

Za originální architekturou stojí známý architektonický ateliér CMC architects. Její rukopis dělá z budov ArtGen „dobrou adresu“, kde lze očekávat o pronájem kanceláří velký zájem.

ArtGen nabízí kromě zajímavých kancelářských ploch i místo k odpočinku: velká prostranství, menší náměstíčka, fontány, umělecká díla a stromy. Všechny tyto prvky společně utvářejí kvalitu a jedinečný charakter. ArtGen je pojat jako typ vstřícného městského prostoru s vysoce dynamickou atmosférou. Je otevřen okolí v dialogu mezi objemnými a drobnými krajinotvornými prvky.