Hořava hrál i s bolavými zády

Talentovaný záložník Tomáš Hořava se blýskl v přípravě, jeho vstup do ligy ohrozilo zranění.

Se záložními řadami Sigmy Olomouc to před začátkem jarní části Gambrinus ligy vypadalo bledě. Nejen že během zimní přípravy opustili tým Marek Kaščák a Rudolf Otepka, ale zranění ohrozilo i start Daniela Rossiho a Tomáše Hořavy.

Posledně jmenovaný přitom v zimní přípravě patřil k nejlepším střelcům mužstva. Nakonec vše dobře dopadlo a v zápase proti Slovácku se na hřiště postavili jak kapitán Kaščák, tak i jednadvacetiletý talent Hořava.

Týden před zápasem se Slováckem jste netrénoval a nebylo jasné, jestli se zapojíte do sestavy. Co se vám přihodilo? Tři dny po přípravném zápase s Nitrou mi na tréninku nějak zatuhlo v zádech, nemohl jsem se moc dobře hýbat. Doufal jsem, že to za pár dnů povolí, ale zůstávalo to pořád stejné. Teprve po týdnu jsem začal s posilovnou a lehkým tréninkem. Ze začátku to ještě pobolívalo, ale teď už jsou záda v pořádku.

Určitě vás muselo potěšit, že se na hřišti nakonec objevil i kapitán týmu Marek Kaščák. Musím říct, že nás to hlavně všechny hodně překvapilo, když se spolu s Michalem Hubníkem vrátili z Ukrajiny. Už jsme s tím ani nepočítali. Je dobře, že jsou oba zpátky, kádr je zase širší.

V přípravě jste odehráli hned několik utkání se slovenskými týmy. Co říkáte na myšlenku spojit v budoucnu českou a slovenskou ligu? Zápasy se Slovanem nebo s Žilinou během přípravy nám ukázaly, že na Slovensku jsou kvalitní týmy. Pokud by k podobnému spojení došlo, určitě by to byl přínos a soutěž by se zkvalitnila.

Kromě Gambrinus ligy vás na jaře čeká ještě Ondrášovka Cup. Berete tenhle boj na dvou frontách jako pozitivní? Rozhodně. Čím více zápasů nás v sezoně čeká, tím líp pro nás. Směřovali jsme k tomu i zimní přípravu, kdy se hrálo třeba jen s denním nebo dvoudenním rozestupem. Takže doufám, že to zvládneme.

Ve čtvrtfinále poháru vás čeká Liberec. Je výhoda začínat venku, zvlášť poté, co jste na podzim Liberec rozdrtili na jejich hřišti? Může to být výhoda, ale na druhou stranu po té velké porážce už si na nás dají pozor. Bude záležet na naší aktuální formě.