Hostesky ve vaně představily voděodolný Sony Xperia Tablet Z

Představení Sony Xperia Tablet Z

Představení Sony Xperia Tablet Z Zdroj: Repro z MobilMania.cz

Sony Xperia Tablet Z
Představení Sony Xperia Tablet Z
Sony Xperia Tablet Z
Představení Sony Xperia Tablet Z
5
Fotogalerie
Sony včera v Praze uspořádalo tiskovou konferenci, kde zástupci firmy představili letošní jediný multimediální tablet japonské společnosti, Sony Xperia Tablet Z. Někteří novináři zařízení viděli poprvé, my jsme jej celkem důkladně prozkoumali už na letošním mobilním veletrhu v Barceloně, takže jsme nemuseli věnovat tolik pozornosti specifikacím.

Často zmiňovanými vlastnostmi Xperia Tablet Z jsou jeho nízká tloušťka a hmotnost. Oba parametry patří mezi nejnižší v rámci tabletů s desetipalcovou úhlopříčkou. Sony se pochlubilo displejem Bravia Engine Mobile 2, který má velmi dobré vlastnosti zobrazení, přirozené, ale přesto živé barvy a dobré podání černé. Výrobce u displeje čerpá z bohatých zkušeností při výrobě televizorů.

Jako hlavní poselství z celé akce si každý odnesl vědomí o tom, že tablet je voděodolný a také částečně prachuvzdorný podle stupně krytí IP57. Norma mimo jiné povoluje ponoření tabletu na půl hodiny do metrové hloubky. Sony proto svěřilo Xperia Tablet Z do rukou hosteskám, které se průběžně střídaly v instalované vaně, s tabletem si hrály a koupaly se. Pozornost fotografů soustředěná na napuštěnou vanu a dění v ní byla možná vyšší než na samotné vystavené produkty.

Na závěr zástupci společnosti uvedli cenu a oficiálně distribuované varianty Xperia Tablet Z. Nový tablet od Sony se na českém trhu bude prodávat pouze v 16 GB paměťové variantě, a to v provedení buď pouze s Wi-Fi (černá barva) za 13 tisíc korun, anebo s Wi-Fi i 4G (nechybí také podpora 3G) v bílé a černé barvě za 16 tisíc korun. Tablet bude k dostání od června jak ve volném prodeji, tak i u všech tří klasických operátorů.

Sony Xperia Tablet ZSony Xperia Tablet Z

MobilMania.cz