Hotely, ve kterých se na personál štěká

Pro každého vlastní zateplený kotec a k jídlu, co si jeho pán bude přát. Tak se mají klienti psích hotelů.

Chystáte se na dovolenou a nevíte, kdo vám pohlídá pejska po dobu, kdy budete pryč? Pomoci mohou hotely pro psy. Ten v Sedlištích se nachází na venkovské samotě u lesa, na louce se tu popásají koně a
skotačí kůzlata. Hotel rodiny Ondračkových slouží sice zároveň jako útulek pro psy odchycené v okolních
městech a obcích, ale hoteloví hosté tady mají výsadní práva.
„Patří k nim vlastní zateplený kotec s boudou a strava podle přání majitele,“ vypočítává spolumajitelka Eva Vinklárková. Samozřejmostí je také každodenní úklid psího příbytku, pohyb v prostorných výbězích i patřičná dávka lidského citu, na který jsou čtyřnozí svěřenci zvyklí z domova. Ty malé „postelové“ jejich hostitelé ochotně vezmou do svého domu.

Zbývá pár míst

„Základem jídelníčku jsou granule, konzervy, případně vařené maso,“ říká Vinklárková. Majitel může svému
psovi přibalit žrádlo, na které je zvyklý. Neměl by si ale počínat jako Hotely, ve kterých se na personál štěká jistá dáma, jež lpěla na tom, že její mazlíček je vegetarián. Na každý den mu připravila balíček s mraženou zeleninou a tabulku mléčné čokolády s oříšky a s příkazem, aby se laskomina podávala vždy v poledne.
Psí hotel v Sedlištích je však na letošní prázdniny prakticky obsazen. Obdobně je to v útulku, který je v Třanovicích. „Máme posledních několik volných míst na srpen,“ hlásí majitelka třanovického psího penzionu Helena Korčová.
Ubytování psa v některém z těchto zařízení přijde denně na pětadevadesát až sto dvacet korun.