Hranice žijí jazzem

Laďa Kerndl, Peter Lipa, České saxofonové kvarteto vystoupí v Hranicích na Mezinárodním festivalu Evropské jazzové dny. Pořadatelé připravili také sportovní dopoledne v duchu jazzu.

Ve čtvrtek 22. dubna od 18 hodin v Koncertní sále:

ČESKÉ SAXOFONOVÉ KVARTETO OD GERSHWINA K JAZZU

České saxofonové kvarteto tvoří hráči, kteří ovládají hru na všechny typy nejvíce užívaných saxofonů. Roman Fojtíček hraje na alt saxofon, Radim Kvasnica - alt, soprán saxofon, Otakar Martinovský – tenor saxofon a Zdenko Kašpar – baryton saxofon. Vstupné 120 korun.

V pátek 23. dubna od 19 hodin v Divadle Stará střelnice:

PETER LIPA A KVARTET Peter Lipa je nejvýznamnější osobnost slovenského jazzu, zpěvák, skladatel, organizátor, moderátor, manager jazzového dění, dlouholetý dramaturg a promotér předního evropského festivalu Bratislavské jazzové dny. V anketě časopisu Mezinárodní jazzové federace Jazz Forum se už v osmdesátých letech pravidelně umísťoval mezi nejlepšími evropskými zpěváky. Vychází z bluesu, soulu i klasického mainstreamového idiónu. Je velice flexibilní a má výbornou stylovou orientaci. Jeho rozpětí sahá od klasických jazzových standartů a dixilendu přes latinskoamerický jazz, jazzový šanson a spirituál až po funky a rock. Vstupné je 200 korun.

V sobotu 24. dubna od 9 hodin v tělocvičně hranického gymnázia:

JAZZ AEROBIC DAY

Pořadatelé připravili také sportovní dopoledne Jazz Aerobic Day s profesionální instruktorkou Zuzanou Švíkovou. První hodinu se bude cvičit cardio jazz, druhou hodinu je na programu nový styl, který spojuje prvky tance, baletu a strečinku - port de bras. Prezentace cvičících je v osm hodin ráno. Cvičící zaplatí devadesát korun, diváci dvacet korun.

V sobotu 24. dubna od 19 hodin v Zámeckém klubu:

LÁĎA KERNDL A ORCHESTR

Závěrečný program Evropských jazzových dnů v Hranicích. Vstupné je 250 korun.