Hrdinkou roku na Přerovsku je žena z Troubek

V městském kole soutěže hrdina roku 2010 zvítězila Agnesa Záhorová z Troubek.

Agnesa Záhorová se zachovala po loňských povodních neobyčejně lidsky a citlivě ke své sousedce Haně Vojtelové. Ta přišla o povodních o domov a Agnesa Záhorová jí dopomohla k tomu, aby měla znovu svůj dům. Na stejném místě, ovšem nový. Přemluvila majiítele stavební firmy i nábytkářské společnosti, aby její sousedce v tíživé životní situaci pomohli bez ohledu na zisk.

Druhé místo v internetové anketě obsadil profesionání hasič Ondřej Kocián, který ve svém volném čase pomáhal při autonehodě.

Na třetí příčce stanuli dva muži. Vrchní policejní inspektor Libor Honeš, který rovněž ve svém volnu zachránil dva životy a při nákupu vloni v říjnu chytil v supermarketu kapsářku, která v tlačenici ukradla starší ženě kabelku. Druhým „bronzovým hrdinou“ je voják z povolání Martin Kresta, který zachránil život muži.

Rozhovor s vítězkou ankety Agnesou Záhorovou si můžete přečíst v aktuálním vydání Sedmičky ve čtvrtek 24. března. Tato obětavá hrdnika rovněž postupuje do regionálního kola soutěže, které potrvá do 10. dubna.