Ikonický výrobce taxíků Checker je zpět. Vyrábět bude pick-up a limuzínu

Ikonický výrobce taxíků Checker je zpět

Ikonický výrobce taxíků Checker je zpět Zdroj: Autorevue.cz

Ikonický výrobce taxíků Checker je zpět
Ikonický výrobce taxíků Checker je zpět
Ikonický výrobce taxíků Checker je zpět
4
Fotogalerie

Na automobilový trh se vrací značka Checker Motor Car Company. V minulém století se proslavila hlavně výrobou ikonických amerických taxíků.

Checker Motors Corporation byla založena v roce 1922 a její poslední modely byly vyrobeny v roce 1982. Společnost sídlící v americkém státě Michigan se proslavila hlavně výrobou ikonických amerických taxiků.

Teď značka plánuje návrat na automobilový trh. S výrobou by se mělo začít počátkem příštího roku. Zaměřit se chtějí na sportovní pick-up a limuzínu, o které mluví jako o sedanu pro 12 osob se 6 dveřmi.

Nové vozy nesoucí logo Checker budou mít ocelový rám, a pod kapotou se ocitne osmiválec LS-series od General Motors. Dostupná bude také dieselová verze. Každý automobil bude mít 4 kotoučové brzdy, LED osvětlení nebo také soupravu první pomoci.

Společnost chce rozběhnout výrobu v USA a najmout 50 až 100 pracovníků. Vše se bude výrabět tak jako kdysi, tedy ručně. Cena vozů bude podle informací začínat na částce, která se v přepočtu rovná více než milionu korun.