Ingenico a Microsoft spojily síly, nabízí vlastní řešení pro EET

ilustrační foto, řešení pomocí zařízení Ingenico iSMP Companion,

ilustrační foto, řešení pomocí zařízení Ingenico iSMP Companion, Zdroj: E15 Marek Schwarzmann

Do zástupu firem, které nabízí vlastní technické řešení vyhovující blížícímu se nástupu elektronické evidence tržeb v Česku, se zařadil tandem společnosti Microsoft a Ingenico. Obě firmy spoléhají na to, že podnikatele osloví skloubením svých dosavadních produktů – operačním systémem Windows 10 a novou generací mobilních platebních terminálů.

Byznys s prodejem pomůcek a technologií pro EET se rozrostl o dva významné hráče. Firma Ingenico rozšířila svá mPOS řešení pro akceptaci bankovních karet na mobilní telefony a tablety s operačním systémem Windows. Tím de-facto otevřela cestu pro majitele zařízení s tímto softwarem, kterým se nechtělo pořizovat zařízení se Androidem či jiné varianty komplexnějších pokladních systémů.

Microsoft naopak umožnil podporu těchto terminálů ve svém operačním systému. Aplikaci pro Windows vytvořila firma Cígler software.

„Naše řešení je navrhnuto tak, aby s ním byli obchodníci připraveni na povinnost elektronické evidence tržeb, zároveň budou ale moci jednoduše akceptovat platby bankovními kartami od svých klientů,“ komentuje Martina Kirchrathová, Ingenico Group Country Manager pro Českou republiku a Slovensko.