Jaguar F-Type British Design Edition: Specialita pro úspěšný model

Jaguar F-Type British Design Edition

Jaguar F-Type British Design Edition

Jaguar F-Type British Design Edition
Jaguar F-Type British Design Edition
Jaguar F-Type British Design Edition
3
Fotogalerie
Jaguar F-Type dorazil v roce 2012 a hned od samotného začátku se setkal s velmi pozitivními reakcemi. Přesně řečeno tento model získal za zhruba tříleté působení na 140 různých ocenění. Automobilka tuto skutečnost připomíná speciální edicí označenou jako British Design Edition.

Designéři vybrali pro novou verzi čtyři odstíny karoserie. Případní zájemci tak budou moci vybírat mezi barvami Caldera Red, Glacier White, Ultimate Black a u F-Type nově se objevující Ultra Blue. Součástí výbavy je pak také Sport Design Pack a dvacetipalcové disky Cyclone v barvě Satin Dark Grey. Kola obouvají pneumatiky o rozměru 255/35 R20 vpředu a 295/30 R20 vzadu.

Červené brzdné třmeny dále značí přítomnost vylepšených brzd a abychom měli vnější poznávací znamení kompletní, musíme ještě zmínit plakety upozorňující na fakt, že nejde o zcela obyčejný F-Type.

V interiéru očekávejte kožené čalounění, sportovní sedačky, opět označení British Design Edition a bohatší výbavu zahrnující například multimediální systém InControl Touch Plus nebo ozvučení Meridian s dvanácti reproduktory.

Jaguar F-Type British Design EditionJaguar F-Type British Design Edition

F-Type British Design Edition bude k dispozici od jara výhradně s přeplňovaným šestiválcem naladěným na 280 kW (380 k). Zákazníci ale mohou vybírat mezi variantami Coupé a Convertible, respektive mezi pohonem zadních nebo všech kol, případně lze volit mezi automatem a manuální převodovkou.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz