Jak smíchat práci youtubera a spisovatele. Radek Starý našel cestu a obě jeho role z toho těží

Radek Starý (Sterakdary)

Radek Starý (Sterakdary) Zdroj: Radek Starý

Téměř každý den zasedá ke svému počítači a před tisíci fanoušků hraje několik hodin denně počítačové hry. Má rád ty strategické, které plně zaměstnávají jeho analytické schopnosti. Radek Starý ale není pouze youtuber – možná se tak dokonce cítí čím dál méně, i když na české scéně patří mezi ty úspěšnější tvůrce – jeho kanál má téměř 400 tisíc sledujících.

V roce 2021 vydal první knihu z fantasy série Arila. Ta se hned stala bestsellerem s více než 15 tisíci prodanými výtisky, což je na českém trhu na prvotinu velmi dobré číslo. Poté následovaly další čtyři knihy s podobně velkým úspěchem.

Cesta Radka Starého ale není jen příběhem youtubera, který dokázal přetáhnout své fanoušky od hraní her ke čtení staromódní papírové knihy. Radek Starý ukazuje, jak renesanční a všestranní budou muset být tvůrci budoucnosti.

Streamováním a hraním her trávíš obrovské množství času. Do toho jsi napsal úspěšnou sérii knih. Máš vůbec čas na osobní život?

Skoro nemám žádný osobní čas. Možná to zní trochu smutně i v době byznysu, kdy se člověk často obětuje pro svou práci. Čas na cokoliv jiného nemám.

Funguješ tak už dlouho?

Naštěstí jsem před pár lety udělal zásadní změnu a začal jsem odmítat spolupráci firmám, které mě nebavily, i když za to byly dobré peníze.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!