James Arthur opět zazpívá v Praze, předskokankou bude Debbi

James Arthur

James Arthur Zdroj: Profimedia.cz

Vítěz předloňského ročníku britské talentové soutěže X Factor se 3. srpna představí v Riegrových sadech v Praze. Akce se odehraje v rámci koncertní série Excelent Jukebox. Jako předskokanka vystoupí zpěvačka Debbi. Koncert je beznadějně vyprodán.

„James Arthur má naprosto skvělý a neskutečný hlas. Vůbec to nechápu. Tolik energie a tolik „špíny“ najednou. On je pro mě opravdová emoce v hlase,“ uvedla Debbi. „Hrát před Jamesem není naše první předskakování zahraniční hvězdě - doteď to byla vždy skvělá zkušenost. Tentokrát v Riegrových sadech to bude ovšem velká srdcovka,“ dodala.

Jamese Arthura uslyší a uvidí Praha podruhé, letos v březnu úspěšně vyprodal pražský Lucerna Music Bar. V soutěži X Factor vyhrál v roce 2012. Do povědomí širšího publika vstoupil písní Impossible, která je coververzí singlu barbadoské zpěvačky Shontelle. Se stejnou písní se do finále tuzemské vyhledávací soutěže Česko Slovensko hledá Superstar loni probojoval zpěvák Štefan Pčelar. Své eponymmní debutové album James Arthur vydal loni. Vzešly z něj mimo jiné skladby You're Nobody 'Til Somebody Loves You, Recovery či Get Down.

Debbi svoji pěveckou kariéru nastartovala hitem Touch The Sun, který se stal tuzemskou nejhranější skladbou roku 2011 a zároveň získal ocenění Anděl v kategorii Skladba roku. Dalším jejím hitem se stala letní píseň La, La a skladba rappera Lipa Ležím v Tvé blízkosti. Druhé album Debbi s názvem Love, Logic & Will vzniklo pod vedením producenta Martina Ledviny. Skladbami na něj přispěla i Jana Kirschner nebo Ivan Král.