Jasno bude po letních prázdninách

Janovičtí prvoligoví nohejbalisté chtějí zůstat v elitní čtyřce.

Pět vítězství, čtyři remízy, tři prohry a patnáct bodů. To je bilance, která po dvanácti odehraných zápasech vynesla janovickým nohejbalistům čtvrté místo v prvoligové soutěži. Příčka těsně pod bednou zaručuje účast v podzimní play-off o postup do extraligy.

„Nejsem spokojený. Pomýšleli jsme na lepší umístění. Ale máme velmi úzký kádr. Proto jsme si nemohli zápasy ovlivňovat střídáním či mícháním sestavou. Takže jsme asi tam, na co momentálně máme,“ říká vedoucí mužstva Nohejbalového klubu Janovice Vladimír Kasík.

Jasno bude v září

Janovičtí nohejbalisté jsou zatím čtvrtí. Ovšem v sázce jsou ještě čtyři mistrovské body. Základní část totiž končí až v září, zbývají odehrát dvě kola. V sobotu 28. srpna Janovice hostí pražskou Solidaritu a 4. září udělají tečku na půdě Vsetína.

„Můžeme si určitě polepšit, ale také pohoršit. Pátý je AC Zruč-Senec, který na nás ztrácí pouhé dva body. A také třetí Český Brod má před námi náskok pouhých dvou bodů. Plzeňský Start je se sedmnácti body druhý, ale má už odehraný jeden zápas navíc. Takže rozhodovat se bude až po prázdninové přestávce,“ je jasné Kasíkovi. Proto nohejbalisté Janovic nebudou příliš odpočívat. Čeká je teď sice relaxační soustředění na Moravě, ale hned po návratu se začnou pilně připravovat na další mistrovské bitvy.

„V červenci budou hráči jezdit individuálně po různých turnajích. Od srpna začneme trénovat společně,“ prozrazuje Kasík. „Nemůžeme sice se současným velmi úzkým hráčským kádrem pomýšlet na postup do extraligy, ale chceme v klidu dohrát sezonu. To znamená zůstat v první čtyřce a v pohodě, bez nervů a sestupových starostí, si zahrát play-off s těmi nejlepšími. A odměnit se tak za celoroční přízeň našim skvělým fanouškům,“ tvrdí Kasík.

Devět statečných

Pouhých devět nohejbalistů bojuje v barvách Janovic o co nejlepší umístění v první lize. Jsou to: hrající trenér a kapitán Martin Franic, Jiří Macura, Martin Bohatý, Pavel Šizling, Simon Bytel, Petr Turek, Josef Podstatný, Jiří Podstatný a Daniel Růžička. Zda se hráčský kádr Janovic přes léto změní, vedoucí týmu Vladimír Kasík dnes neví. „Jednáme, je ale ještě brzy.“