Je to pirát, hoďte na něj síť!

Když na to přijde, sveze moped tolik lidí, co osobní automobil

Když na to přijde, sveze moped tolik lidí, co osobní automobil Zdroj: tripcrazed.com

(VIDEO) Vietnamská dopravní policie je důrazná a vynalézavá; přišla na způsob, jak se vypořádat s řidiči mopedů, kterých tamní města brázdí spousta. Policisté se v rolích lovců snaží nebezpečné motocyklisty chytit do sítí, a to doslova. Přidané video zachycuje také poněkud bizarní ukázku jiného boje proti "skútrovým výtržníkům".

Když policisté chtějí chytit řidiče, který jede příliš rychle nebo riskantně, snaží se jeho zadní kolo zachytit do rybářských sítí. Ve městě Thanh Hoa se už dopravní policie může pochlubit jedenadvaceti „úlovky“. Informoval o tom portál VietnamNet.

Ve socialistickém Vietnamu patří motorky a mopedy k velice oblíbeným dopravním prostředkům. Hlavně studenti a mladší řidiči se často baví tím, že po setmění pořádají v ulicích honičky. Podle policie nová metoda zastavování neposlušných řidičů funguje, kupodivu prý při těchto akcích zatím nebyl nikdo zraněn.

Boj proti motocyklovému výtržnictví je zřejmě palčivým vietnamským problémem, když se ukázka boje proti němu hodí při slavnostních příležitostech