Jižními Čechami pojede literární vlak

Ilustrační foto.

Ilustrační foto.

Zvláštní vlak Ecce Libris se v sobotu vydá na trasu knihovnické pouti z Tábora do Nového Údolí na jihu Čech. Cestující si užijí zajímavý program, který pro ně připravily obecní knihovny z míst na trase. Ve vlaku by se měli zájemci setkat mimo jiné s romanopiscem Michalem Vieweghem a básníkem Pavlem Šrutem, ilustrátorkami Galinou Miklínovou i knihovnicemi a knihovníky. Vlak na trati Tábor–Písek–Protivín–Vodňany–Prachatice–Volary–Nové Údolí poveze historická dieselová lokomotiva.

za zábavou

Ochutnat vybraná menu předních pražských restaurací, zúčastnit se sommeliérského rychlokurzu nebo besedovat s odborníky na téma vaření mohou návštěvníci prvního ročníku festivalu jídla Foodparade, který se koná o víkendu v areálu pražské tržnice v Holešovicích. Kromě tradiční české kuchyně se návštěvníci Foodparade seznámí například s thajskou, francouzskou nebo italskou kuchyní.

za pohybem

V městečku Plasy (Plzeň – sever) v areálu Velká louka se v sobotu koná Baroko maraton. Trať vede mezi loukami a lesy a běh je určen nejen těm, kteří si rádi sahají na dno sil v každém závodě, ale i pro všechny, kteří běhají jen tak pro radost. Akci zpestří kulturní program i zábava pro děti.