Joe Bonamassa přijede po dvou letech koncertovat do Prahy

Joe Bonamassa

Joe Bonamassa Zdroj: Profimedia.cz

Americký kytarista a zpěvák Joe Bonamassa po dvou letech vystoupí v Praze, když 5. října zahraje ve Foru Karlín.

Letos osmatřicetiletý rodák z New Hartfordu ve státě New York, který je označován za nejlepšího hráče své generace, přijede představit svůj tradiční blues rock a poslední desku s názvem Different Shades of Blue.

„“ uvedl za pořadatele Martin Zvoníček.

V průběhu své hudební kariéry Joe Bonamassa spolupracoval s umělci jako jsou Eric Clapton, Stephen Stills, Joe Cocker, Paul Jones nebo Paul Rodgers. Na koncerty s sebou vozí dvě desítky kytar a obrovské množství sad strun. K nejunikátnějším nástrojům, na které hraje, patří prototyp Gibson Les Paul „Bonabird“ - kytara typu Les Paul s hlavou ve stylu modelu Gibson Firebird. Další zajímavou kytarou je Gibson Hotel California SG se dvěma krky nebo Gibson Korina Flying V z roku 1981.

Bonamassa byl v hodnocení prestižního magazínu Guitar International zvolen Kytaristou roku 2011, v roce 2010 ho čtenáři časopisu Guitar Player zvolili poprvé Nejlepším kytaristou světa a již počtvrté od roku 2007 Nejlepším bluesovým kytaristou. První sólové album A New Day Yesterday vydal v roce 2000. Je velmi plodným skladatelem - během posledních třinácti let stihl vydat patnáct autorských alb, všechny ve vlastním vydavatelství J&R Adventures. Rok 2013 mu přinesl nominaci na cenu Grammy za album, které nahrál společně s americkou zpěvačkou Beth Hartovou.