Kdo v Plzni neopisoval?

Sedmička objevila na plzeňských právech další opsané práce.

Tady nabývá pořekadlo „Já na bráchu, brácha na mě“ toho nejvýstižnějšího významu. Tomáš a Jan Podhorští – bratři. Dva vážení advokáti z Benešova u Prahy. Oba pracují ve stejné advokátní kanceláři. Oba svorně odpromovali v Plzni – požehnání u zkušební komise jim nedal nikdo jiný než bývalý děkan Milan Kindl. Titul magistr v kapse.

V roce 2009 udělali rigorózní zkoušku, znamenající pro ně malý doktorát a titul JUDr. Vše by se mohlo zdát v pořádku, snad až na podezřelou náhodu, že se oba bratři sešli před stejnou komisí a ve stejný den. Sedmička ale zjistila, že náhod je tu více. Mgr. Jan Podhorský si s rigorózní prací vůbec nedělal hlavu. Odevzdal diplomku svého bratra Tomáše, podepsal se pod ni a od Kindlovy komise vyinkasoval „judra“. Do bratrovy práce dopsal jen jednu podkapitolu – asi pět nových stránek. Zbytek práce je stejný, jen změnil řádkování a přidal odstavce, aby byla delší.

„Vypůjčil“ si dokonce i závěr a cizojazyčné resumé. Jasný plagiát. Podobně to udělal i bratr Tomáš. Ani jeden neuvedl bratrovu diplomku v seznamu použité literatury. To by ale na zisk titulu nestačilo.

http://www.sedmicka.cz/plzen/clanek?id=140872