Když móda pomáhá dětem

Patronka a modelka. Tereza Maxová při defilé v levandulových šatech Missoni

Patronka a modelka. Tereza Maxová při defilé v levandulových šatech Missoni Zdroj: Jan Kolman

Dvoubarevný luxus. Denisa Dvořáková předvedla róbu
z dílny Kláry Nademlýnské
Po letech na přehlídkovém mole. Pavlína Pořízková v chaplinovském modelu z kolekce Aňa for pietro with love
Něžný půvab. Karolína Bosáková v bílých šatech značky Missoni s čelenkou stejné barvy budila dojem nevěsty
3
Fotogalerie
V Obecním domě se konal charitativní galavečer Nadace Terezy Maxové dětem s názvem Škoda Auto presents: Fashion for Kids 2011 – Evolution. Večer nabídl přehlídky Kláry Nademlýnské, Ani Geislerové a také světovou premiéru předkolekce italské značky Missoni na jaro 2012.

Nadaci Terezy Maxové dětem již tradičně podpořila známá jména naší i světové módy. První se představila aktuální kolekce Kláry Nademlýnské podzim/zima. Návrhářka v ní zůstala věrná sofistikované módě, jednoduchosti a uvolněnosti. Z barev jednoznačně převládaly šedé, černé, smrkově zelené odstíny v kombinaci s béžovou a krémovou. Modely nepostrádaly módní akcenty jako vzor hadí kůže či velké potisky na T-topech v limitované edici „Icons“.

Druhá část přehlídky představila kolekci herečky Ani Geislerové, kterou vytvořila pro Pietro Filipi a v níž spojila hravost, bezprostřednost a svůj osobitý styl. Kolekce zářila barvami jako hořčicová, petrolejová a růžová, a často spojovala pánský „dundy“ look s přitažlivou ženskostí.

Vyvrcholením módní části večera bylo představení předkolekce módního domu Missoni na jaro 2012. Barevné úpletové oděvy se zvlněnými vzory, které jsou pro Missoni typické, doplněny o čelenky ve stylu turbanů a pletenými klobouky se širokou krempou, dýchaly bohémskými sedmdesátými léty.

Slavnostním zakončením večera, který podpořila svou účastí i topmodelka Pavlína Pořízková, bylo vyhlášení sumy, která byla díky galavečeru pro nadaci vybrána. V minulých šesti ročnících šlo o 29 milionů korun, ta byla letos navýšena o částku šest milionů, která poslouží v konkrétních případech, kde je třeba pomoci dětem, aby vyrůstaly v plnohodnotné rodině.

Autorka je spolupracovnicí redakce