Keltská? Tahle restaurace je obyčejná
Holešovická restaurace si stanovuje mantinely názvem Keltská. Uvnitř však hostům předloží tuctovou nabídku.
Testovací tým v čele s expertem na gastronomii Jakubem Řičicou navštívil Keltskou restauraci U Uranie 20 v Praze 7 na přání čtenářů.
Na první pohled připomíná některou z heren. Je na povrchu, ale okna jsou zatemněná a temné náladě odpovídá i interiér z tmavého dřeva.
S názvem korespondují dekorace s keltskou tematikou, ale personál připomíná oblečením obsluhu z plážového baru.
Přeplácané menu
Majitelé správně pochopili, že významnou částí keltské gastronomie bylo kančí maso. Tím však veškerá podobnost s keltskou kuchyní končí.
„Menu je standardní nabídkou, kterou mají v tuctu hospod v okolí. Tady se to jen tváří keltsky,“ podotkl Řičica při pročítání přeplácaného menu.
Mezi předkrmy nebylo nic, co by se vymezilo od normální nabídky. Volba padla na nakládaný hermelín. „Dobře uleželý, správně nakořeněný, dostatečná porce,“ hodnotil Řičica.
Raději kuřecí
Poté, co uviděl porci kančího steaku u vedlejšího stolu, rozhodl se raději pro kuřecí soté se sýrovou omáčkou a hranolky. Zajímalo ho, jak se kuchař předvede. Kuřecí soté je totiž hotový pokrm, stejně jako třeba smažený řízek. Nebylo proto jasné, proč je se sýrovou omáčkou.
„Chtěl jsem dát kuchaři šanci, ale maso je nedochucené a sýrová omáčka zdrcnutá, chuťově ani omylem sýrová a ještě na pohled odpudivá,“ řekl Řičica.
Na závěr si tým objednal lívanečky s borůvkami a šlehačkou. „Po dlouhé době mi někdo dal dezert, který není sladký, přestože k tomu ingredience nabádají. Bohužel se nedají jíst ani očima,“ řekl Řičica.