Komárkův fond získal podíl ve společnosti sázející na rozšířenou realitu

Vizualizace technologie společnosti Bio-Nexus

Vizualizace technologie společnosti Bio-Nexus Zdroj: Bio-Nexus

Fond Springtide Ventures ze skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka ulovil první izraelskou společnost do svého portfolia zaměřeného na rizikový kapitál. Získal pětinový podíl ve firmě Bio-Nexus, která se zaměřuje na pomoc pracovníkům v sektorech, kde každá chyba může ohrozit lidské životy.

„Společnost Bio-Nexus je pro nás zajímavá jak svými dosavadními výsledky, tak obrovským potenciálem globálního růstu. Fond získal ve společnosti pětinový podíl,“ vysvětlil Marek Jablonský, výkonný ředitel Springtide Ventures. Šéf fondu v dubnu oznámil, že v průběhu příštích dvou až tří let bude investovat do 15 až 20 technologických startupů ve střední Evropě a Izraeli.

Společnost Bio-Nexus vyvíjí technologie, které s pomocí takzvané rozšířené reality pomáhají v práci zdravotníkům a kontrolorům v průmyslu a letectví. Těm se promítají dodatečné informace na speciální obrazovku před okem a zároveň sami posílají data do kontrolních center.

„Naší vizí je zachraňovat životy, omezovat lidské chyby a vytvářet bezpečné prostředí. Díky tomu, že naše řešení umožňuje takticky i strategicky řídit procesy v reálném čase, jeho využití přináší významné zefektivnění činností a také nezanedbatelné finanční úspory,“ uvedl Ztiki Fuchs, generální ředitel společnosti Bio-Nexus.

Zákazníky společnosti jsou například americké námořnictvo, NATO, společnost Quantas, Singapore Airlines, Virgin AU, China Air, VISY Group nebo Bellevue Hospital v New Yorku. Společnost Bio-Nexus disponuje přibližně 50 různými patenty, které jsou registrovány ve Spojených státech a dalších 28 zemích.

KKCG je mezinárodní investiční skupina, působí v deseti zemích světa kde má více než 2500 zaměstnanců a její aktiva činí téměř 1,6 miliardy eur. Drží podíly ve více než 25 českých a zahraničních společnostech, zaměřuje se hlavně na oblast těžby ropy a zemního plynu, loterijní průmysl, cestovní ruch a investice do nových technologií.